Lapszem – 2017. szeptember 21.

0
796

A Máték és a Mirellák ünneplik ma a névnapjukat. És már a lapszemle is megérkezett. Friss, ropogós. Vegyék, vigyék!

Népszava: 450 millió forintot veszítettek az egyházak

Megközelítőleg 450 millió forintot és több mint 120 ezer adófelajánlót veszítettek egyetlen év leforgása alatt a nagy keresztény egyházak – olvasható a Népszavában.

Ne a külső körülményeket hibáztassuk állandóan, hanem személyesen erősítsük a magunk hitéletét – javasolta Fabiny Tamás evangélikus püspök a keresztény értelmiségiek hétvégi kongresszuson a Parlamentben. Valaki azt mondta – folytatta –, hogy az embernek utoljára a pénztárcája tér meg. Az evangélikus püspök szerint jó lenne, ha a hívek egyházi elköteleződése anyagiakban is megmutatkozna. Érdemes mindenkinek önmagában feltenni a kérdést, „támogatjuk-e eléggé akár anyagilag is a felekezeteinket, vagy csak az államtól, külső segítségtől kérünk támogatást”.

Magyar Nemzet: A Roszatom veheti bérbe Pécs repülőterét

Egy osztrák felségjelzésű, hatalmas, hófehér Bombardier magánrepülőgép érkezett, majd repült tovább szerda kora délután a pécs–pogányi légikikötőből – írja a Magyar Nemzet.

Utasa egy kiemelten védett üzletember volt, így Magyarországon a Terrorelhárítási Központ vigyázott rá. Alekszej Lihacsovról van szó, aki nem más, mint az orosz állami atomenergetikai konszern, a Roszatom vezérigazgatója. Az orosz üzletember előbb Paksra látogatott, majd onnan a Pécs határában álló repülőtérre ment. A Magyarországra érkező delegáció tehát szerdán kipróbálta a pécsi repteret, ami azt a sajtóértesülést támasztja alá, hogy a magyar kormány megállapodhat, vagy előzetesen talán már meg is állapodott az orosz atomenergetikai óriással arról, hogy a paksi bővítéshez szükséges ipari és magáncélú légi forgalmat is Pécs–Pogányt használva bonyolíthatják le.

Magyar Hírlap: Európa és Magyarország léte forog veszélyben

Magyarország és Európa is a migránsok inváziója alatt áll, létünkben vagyunk fenyegetve – idézi Semjén Zsoltot a Magyar Hírlap, aki a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége országjáró kerekasztal-beszélgetésének sajószentpéteri állomása előtt tartott sajtótájékoztatót szerdán.

A miniszterelnök-helyettes, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) elnöke úgy fogalmazott: Afrikából, Ázsiából akár milliók kelhetnek útnak Európa felé, “részint a Soros-féle ideológia készíti elő elindulásukat, uralva a brüsszeli bürokráciát, akik teljesen tudatosan akarják megváltoztatni Európa és Magyarország etnikai, kulturális, vallási arculatát”, anélkül, hogy erről megkérdezték volna az embereket.
Szólt arról is, hogy “ha egyszer muszlim tömegek telepednek le” Magyarországon és az Európai Unióban, “többet tőlük megszabadulni nem tudunk”.

Magyar Idők: Nem bíznak Botka stratégiájában

Botka László szakembereket felvonultató „kormányváltók szövetségének” nevezett stratégiája helyett a DK-val vagy az LMP-vel kellene megállapodni az együttműködésről – mondták a Magyar Időknek az MSZP elnökségében. Eközben Gyurcsány Ferenc közölte: amíg nem sikerül megállapodni arról, hogy mind a 106 egyéni választókörzetben egy ellenzéki kihívója legyen a kormánypárti jelöltnek, addig önállóan készülnek a választásra.

Botka szerint sok bizonytalan számára úgy tűnik, mintha az ellenzék egyes pártjai nem is akarnának nyerni, csak saját túlélésükre játszanak, amin mindenképpen változtatni kell.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .