Lapszem – 2017. október 26.

0
667

Ma van Dömötör, Albin, Demeter, Baldvin, Amand, Ametiszt, Evariszt névnapja. 61 évvel ezelőtt  1956. október 26-án Mosonmagyaróvárott a határőrlaktanyánál gyilkos sortűz fogadta a forradalmat éltető fegyveretelen tömeget.  A mai napig nem tudni, hány áldozata volt a golyózápornak. Helyenként felhős idő várható, a legmagasabb hőmérséklet 17 fok lesz.

Népszava

Várja a melegek szavazatait a Jobbik
Ha valakinek ilyen a szexuális irányultsága, de úgy érzi, hogy a Jobbik képviseli az ő érdekeit, akkor örülnek neki, ha rájuk szavaz – mondta a melegekről Dúró Dóra, a párt parlamenti képviselője újságírói kérdésre. Közben férje, a frakcióból kizárt Novák Előd – főállású apaként és a Jobbik népesedéspolitikai munkacsoportja vezetőjeként – a nagycsalád fontosságára hívta fel a figyelmet a Facebookon. A Jobbik nem is olyan régen még uszított a melegfelvonulás ellen, és büntette volna a „homoszexuális propagandát”.

Magyar Nemzet

A magyar Weinsteinek
Vajon mit tehetünk, hogy leleplezzük a magyar Weinsteineket? – amikor Sárosdi Lilla feltette Facebook-oldalán a kérdést, még nem sejthettük, melyik jeles színházi rendezőről szól sokkoló története. Csak annyit tudtunk, amennyit elmesélt: hogy fiatal volt, rajongott a színházért, a jeles művész viszont tett róla, hogy egy életre keserű szájízzel tudjon csak a világot jelentő deszkákra gondolni. A mester tekintélyével visszaélve úgy hitte, megteheti ezt egy fiatal lánnyal bármiféle következmény nélkül. Az eltelt évtizedeket látva világos, hogy nem alaptalanul gondolta így.
(…) A nyilvánosság előtt olyanokról beszélt eddig Marton László: nem volt nehéz erkölcsi iránytűt találnia a humánumhoz és becsülethez hasonló polgári értékekhez. Amennyiben igazak Sárosdi és a többiek állításai, jól láthatjuk, miként gondolkodott valójában ezekről a polgári értékekről, kultúránk fontos alapeszményeiről. Amikről nem hetilapos interjúkban kellene magasztosakat mondani, sokkal inkább a gyakorlatban igazodni hozzájuk kocsiba szállva, a színfalak mögött egyaránt. Máskülönben a korábbi köztisztelet jogosan vész el, és marad néhány valóban fontos művészi teljesítmény, amik mögül viszont fájóan tovatűnik a hitelesség.

Sárosdi kiállása üzenet a ma homályban lévőknek: ne bízzanak abban, hogy mindig megúszhatják. De nem elhanyagolható a felriadt szakma és a társadalom segítsége sem, amely a védelmet fogja erősíteni.

Magyar Hírlap

Fidesz: A választás után el kell számoltatni a Jobbikot
A nagyobbik kormánypárt reagált Dúró Dóra szavaira
A Jobbiknak van a legnagyobb takargatnivalója, hiszen egy milliárdos pénzéből kap tiltott párttámogatást – reagált a Fidesz az ellenzéki Dúró Dóra szavaira szerdán közleményben.

A Fidesz válaszközleménye szerint “a Jobbik-Simicska korrupció az emberek szeme láttára zajlik”. A Jobbik a pénzért és a hatalomért eladta a lelkét, törvényeket sért, ezért a választás után el kell számoltatni őket – áll a közleményben.

A Jobbik politikusa sajtótájékoztatón azt mondta: hiába nyújtotta be a kampányfinanszírozási törvény módosítását a Fidesz, nem biztosított, hogy a választási rendszer leképezze az állampolgárok véleményét.

Az elszámoltatásra nyilván a tiltott pártfinanszírozás miatt van szükség.

Magyar Idők

Morvai: meg kell gátolni, hogy Sorosék terve megvalósuljon
Büszke vagyok arra, hogy Magyarország elsőként vállalta az unióban a schengeni határok, így az egész kontinens megvédését – jelentette ki a lapunknak adott interjúban Morvai Krisztina. A politikus, aki a Jobbik listavezetőjeként jutott be az Európai Parlamentbe, kijelentette: a kvótarendszer megbukott. – Az európai migrációs politika annyira abszurd, életszerűtlen és embertelen, hogy csakis valamilyen gonosz, ördögi terv állhat mögötte. Azt nem tudnám megmondani, hogy Soros-e az egyes számú tervező. A legfontosabbnak azt tartom, hogy az általa is képviselt elképzelések ne valósulhassanak meg, és megvédjük a hazánkat – fogalmazott a Jobbik volt államfőjelöltje.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .