Lapszem – 2017. október 19.

0
450

Ma jó Nándornak lenni, mert van a névnapjuk. De azok is jól járnak, akik nem Nándorok. Megérkezett ugyanis a lapszemle. Friss, ropogós, vegyék, vigyék!

Magyar Hírlap: Elárulta régi önmagát a Jobbik

A Jobbik széteséséhez vezethet, ha jövőre rosszabbul szerepel, mint a 2014-es választáson – vetítette előre a Magyar Hírlapnak nyilatkozva a párt volt alelnöke.

„A Jobbik mára elárulta azt a fundamentumot, amit az alapításakor letett az asztalra” – értékelte az elmúlt időszak fejleményeit Nagy Ervin, a párt egykori alelnöke. Az alakuláskor egy mérsékelt formába öltött nemzeti radikális programot vittek, egy új generáció hangjával, és korábban tabuként kezelt kérdéseket vetettek fel, például a nemzeti összetartozás kapcsán. Kovács Dávid elnöksége idején, kompromisszumok árán, de a programot megtartva 2006-ban a MIÉP-pel közös listán indultak a választáson, ám később, amikor Vona Gábor lett a vezető, a Fidesz ellen fordultak.

Magyar Nemzet: Felépült a Hős utcai kerítés

Összesen csaknem kétmillió forintot költött a X. kerületi önkormányzat arra a kerítésre, amelyet a Hős utca 15. A és B épülete köré emeltek – közölte a Magyar Nemzettel a kerület vezetése. Az 1,8 millió forintból – a helyi képviselők szerint meglehetősen drágán – nem összefüggő válaszfalat húztak fel, hanem egy mindössze néhány méteres kerítést, valamint az épületek közötti részen elhelyezett hat, útlezárásoknál használt betontömböt. A cél az volt, hogy megakadályozzák az autóval való behajtást.

Az önkormányzat tájékoztatása szerint azért volt szükség erre az intézkedésre, mert a helyiek óriási mennyiségű szemetet halmoztak fel, amelynek az elszállítására 20 millió forintot kellett költeni. „A társasház telkének szabályos körbekerítésével a hasonló helyzetek legalább részben megelőzhetők, az illegális, tehergépkocsival történő hulladéklerakás remélhetőleg megakadályozható. A kerítésépítéssel kapcsolatos munkálatok október 13-án befejeződtek” – írták válaszukban.

Magyar Idők: Elkötelezettek az EU iránt a magyarok

Továbbra is elkötelezett a magyar lakosság többsége az Európai Unió (EU) mellett – idéz a Magyar Idők az idei Parlaméter-felmérésből, amelyet 28 tagállam közel 28 ezer állampolgárának bevonásával készítettek. A magyar megkérdezettek 56 százaléka vélte úgy, hogy jó dolog hazánk számára az EU részének lenni, és közel háromnegyedük szerint az ország profitál is a tagságból; ez a tavalyihoz képesti nyolc, illetve tíz százalékpontos növekedést jelent. Mindezt elsősorban gazdasági előnyökkel indokolták az itthoni válaszadók: 51 százalékuk elsősorban az új munkalehetőségek, 45 százalékuk a gazdasági növekedéshez történő EU-s hozzájárulás hasznát érezte.

Népszava: BKV – katasztrófa közeleg?

Sok budapesti autóbuszvezető a felmondását fontolgatja, miután a BKV havi bruttó 400 ezer forintot ígér a most jelentkező járművezetőknek olvasható a Népszavában. Az erről szóló szórólapok a napokban jelentek meg. A dolgozók azért vannak felháborodva, mert sokuk fizetése kevesebb, mint amennyit az újaknak ajánlanak.

Az Egységes Közlekedési Szakszervezet elnöke szerint döbbenetes hibát követ el a cég vezetése, ha először nem rendezi a régiek elmaradt béreit. Nemes Gábor azt elismerte, hogy szükség van új sofőrökre, hiszen a BKV amúgy is létszámhiánnyal küzd, ráadásul a 3-as metró felújítása miatt a korábbinál is több buszjáratra lesz szükség. A szakszervezeti vezető azonban utalt rá, hogy a szórólap megjelenése feszültséget okozott, az érintettek a távozás gondolatával foglalkoznak. Ez viszont katasztrófával fenyeget, minthogy a mostani feladatokat is csak nehezen tudják ellátni.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .