Lapszem – 2017. február 2.

0
607

Pénteken a Karolinák és az Aidák ünneplik névnapjukat, és a hétvégi lehűlés előtt ma még akár 10 fok fölött is lehet a nappali legmagasabb hőmérséklet. Mivel február 2-a van, kíváncsiak várjuk, hogy kijön-e a medve a barlangjából. Addig is lássuk a mai lapszemlét!

Magyar Nemzet: Kétszázmilliót kap Rétvári Bence rokonának nőegylete

Mintegy 200 millió forintos uniós támogatást nyert el az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára, Rétvári Bence unokatestvérének civil szervezete tavaly szeptemberben – tudta meg a Magyar Nemzet. A Huczekné Rétvári Mónika által vezetett Nők Civilben Egyesület a Nőközpont Pásztón nevű, márciustól induló projekt keretében költheti el a 85 százalékban az Európai Unió által fizetett, vissza nem térítendő támogatást. A pályázati kiírás alapján a projekt célja a nők munkaerőpiaci helyzetének, illetve a család és a munka összeegyeztethetőségének javítása, és egyebek között ötszáz, hátrányos helyzetű nő számára tartanak képzéseket, további ötszázan részesülhetnek tanácsadásban, illetve létrehoznának egy női információs és szolgáltatóközpontot is Pásztón. Viszont a lap szerint a Nők Civilben Egyesület profiljába nem illik bele egy ekkora nagyságú és ilyen komplex szakmai tudást igénylő feladat. Huczekné Rétvári Mónika először telefonon válaszolt a Magyar Nemzet kérdéseire, majd utólag megtiltotta nyilatkozata közlését.

Népszava: Sesztákra Kisvárda vár

A Fidesz-KDNP választási győzelme esetén az egyik legnagyobb átalakítás a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumnál lehet – írja több forrásra hivatkozva a Népszava. Seszták nem maradna a tárca élén, mert sem Orbán Viktor, sem a tárcavezető nem ragaszkodik ehhez. Seszták szűk körben állítólag úgy fogalmaz, hogy a kormányfő győzelem esetén más, “rendkívül megtisztelő” posztot szán neki. Arra, hogy ki lehet az utódja, nem említettek tippeket a lapnak, de a Népszava szerint nem lenne meglepő, ha egy kevésbé ismert személyt neveznének ki a minisztérium élére.

Magyar Idők: Védőnők a határon túli magyaroknak is

A kormány szándéka az, hogy a védőnői hálózatot kiterjessze és elérhetővé tegye a határon túli magyarok számára is – mondta a Magyar Időknek Potápi Árpád, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára. Az elképzelés szerint a magyar védőnői szolgálathoz hasonló intézményrendszert szeretnének létrehozni a Kárpát-medencében, amely az adott ország jogrendjébe, egészségügyi ellátásába illeszkedik. A lapnak Potápi azt mondta, hogy nem Magyarországról átjáró szakemberekről lenne szó, hanem az adott országban élő, többnyire magyar gyökerű, egészségügyi végzettségű dolgozókról, akik álláshirdetésre jelentkezve kerülhetnek a rendszerbe, javadalmazásukat pedig a magyar állam állná.

Magyar Hírlap: „Előnyös és igazságos, hogy a Fővárosi Közgyűlésben polgármesterek is ülnek”

Hatékonyan dolgozik együtt a városrendészet, a rendőrség és a polgárőrök – mondta a Magyar Hírlapnak Láng Zsolt, a II. kerület fideszes polgármestere arról, hogy a statisztikák szerint jelentősen csökkent a bűnözés a városrészben. Arról is beszélt, hogy évente összesen egymilliárd forint jut a szociális ágazatra a kerületben, a segítségben részesülő lakosok száma pedig körülbelül ötezer fő az elitnek tartott kerületben. Láng azt is elmondta, hogy továbbra is számos beruházás várható a kerületben, és a Szent János Kórház fejlesztése is megkezdődött.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .