Lapszem – 2017. december 22.

0
569

Az ünnepek előtti utolsó munkanapon a Zénók ünneplik névnapjukat. A lapszemle pedig már meg is érkezett:

Népszava: Csak a Fideszt nem vizsgálja az ÁSZ

A Népszava szerint az ÁSZ ott folytatja, ahol a Jobbiknál abbahagyta: a Párbeszédet, az Együttet, az LMP-t, a Demokratikus Koalíciót, a Liberálisokat és az MSZP-t is több millió forintra akarja bírságolni a volt fideszes képviselő, Domokos László vezette szervezet. Az Állami Számvevőszék nyíltan pártállami logikát követő döntései mögött valószínűleg nincs hosszabb távú, átgondolt politikai stratégia: azon túl, hogy tovább gyengítse az amúgy is erősen forráshiányos ellenzéket – írja a lap.

Magyar Nemzet: Unortodox templomfelújítás

A napokban jelent meg a Magyar Közlönyben a miniszterelnök által aláírt rendelet, hogy a budapesti Petőfi téren álló Nagyboldogasszony-székesegyház rekonstrukciója mentesül a közbeszerzési eljárás alól – írja a Magyar Nemzet. Ez az értesítés azért is érdekes a lap szerint, mert eddig nem valósult meg semmi az állam által az ortodox egyháznak átutalt 2,4 milliárd forintos templomfelújítási támogatásból, pedig közeledik a felhasználásra szánt határidő vége. A Magyar Nemzet az egyház közeléből származó információkra hivatkozva azt írja, hogy a közbeszerzési törvény alóli mentességet azért kérték az ortodoxok helyi vezetői, mert csak egy kiválasztott céggel hajlandók dolgozni.

Magyar Idők: Több a botrány, kevesebb a támogató a Jobbiknál

Tovább gyengült év végére a Jobbik támogatottsága, a párt a 2014-es listás eredményétől hét százalékponttal elmaradva már csak a listás szavazatok 14 százalékára esélyes, ez kétszázalékos gyengülés novemberhez képest – írja a Magyar Idők a lap számára a  Nézőpont Intézet által készített özvélemény-kutatás alapján. A Nézőpont eredményére Simon János politológus úgy reagált a lapnak, hogy a Jobbik zavarba hozza a szavazóit.

Magyar Hírlap: Botka ismét aggódhat

Helyt adott az Országos Rendőr-főkapitányság a Bács-Kiskun megyeiek indítványának, így újraindul a nyomozás a szegedi Mars téri piac ledózerolt ingatlanjai ügyében – tudta meg a Magyar Hírlap. Azt írják, hogy évekkel a nyomozás megszüntetése után, új, releváns tények merültek fel, és az ORFK új nyomozást rendelt el, amelynek lefolytatására a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságot jelölte ki. A lap szerint a Módi Butikot – s mellette még további három ingatlant – úgy romboltak le, hogy sem jogerős bírói döntés, sem végrehajtható kötelezés, sem építési szakhatósági jogerős döntés nem született.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .