Kunhalmi kulcsszerepben?

0
1234

Csütörtökön írta a Független Hírügynökség: pénteken feltehetően bejelenti a Magyar Szocialista Párt, hogy elmarad a december 9-re tervezett kongresszus. Ennek valószínűségéről már korábban említést tett Molnár Gyula elnök, ám ő maga annak a híve, hogy legalább a programról beszéljenek és szavazzanak a küldöttek. Az MSZP mostani közleménye ezeket az információkat erősítette meg, egy új elemmel: Kunhalmi Ágnes szerepével.

A párt azt közölte a nyilvánossággal, hogy a Magyar Szocialista Párt „Tegyünk igazságot” című programját december 9-én mutatja be a választóknak. Az MSZP a kongresszusát a jövő év elején tartja, amikor szándékai szerint bemutatja a demokratikus ellenzéki pártok közös ajánlatát Magyarországnak.

Tehát kongresszus helyett program bemutató. És Kunhalmi:

„Molnár Gyula pártelnök javaslatára az MSZP Országos Elnöksége Kunhalmi Ágnes országgyűlési képviselőt, a párt budapesti elnökét bízta meg, hogy ő legyen az MSZP választási programjának arca.”

Hogy ez valójában mit jelent, még nem lehet pontosan tudni. Korábban arról is szó volt, hogy a szocialisták beállnak Karácsony Gergely, mint miniszterelnök-jelölt mögé. Kunhalmi „előrelépése” vajon ennek a szándéknak a megváltozását is jelenti?

Mindenesetre az MSZP ismét közölte: a párt továbbra is közös ellenzéki listát, közös miniszterelnök-jelöltet és közös képviselőjelölteket szeretne, ugyanis matematikailag így van legnagyobb esély a kormányváltásra – a koordinált indulás 27 körzet feladását jelentené.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .