Kósa néni malacai

0
2971

Istenem, hát mi rossz van abban, ha egy 82 éves asszony vesz  magának egy fél sertéstelepet? Még akkor is, ha az illető idős hölgy nem más, mint Kósa Lajos édesanyja.

Tegye a szívére a kezét, aki még sosem hallott olyanról, hogy valakinek idős korára sikerült beteljesítenie a gyerekkori álmait? Honnan tudhatjuk mi, földi halandók, akik nem vagyunk Kósa Lajos rokonai, hogy Kósa néni mire vágyott egész életében? Hogy mennyi nélkülözés és lemondás előzte meg, mire odáig jutott, hogy leperkálhatta a mátészalkai sertéstelep vételárának a felét?

Más helikopterrel megy a felesége barátnőjének a lagzijába, Kósa néni sertéstelepet vásárol.

Közöd?

Különös tekintettel arra a nem elhanyagolható körülményre, hogy Kósa Lajos anyukája nyugdíjazásig védőnként, majd bölcsődevezetőként dolgozott. Hát milyen emberek azok, akik egy nyugalmazott bölcsődevezetőtől már egy fél sertéstelepet is sajnálnak? Azon rugóznak, hogy miből futja Kósa néninek egy fél sertéstelepre. Olyat még senki sem hallott, hogy valaki spórol, és beosztással él? Hogy nincsenek költséges hobbijai? Nem utazik Új-Zélandra Rolling Stones koncertre, mint a fia, a Lajos?

Nem is Kósa Lajos vette meg a mátészalkai sertéstelep felét, hanem a mamája. Pedig nyilván a Lajos is szívesen bevásárolta volna  magát a rokonságukhoz tartozó Szilágyi testvérek birodalmába, de nem tehette, mert a Rolling Stones koncert jegyei és az utazás felemésztette minden tartalékát,

És hogy Kósa néni nem egyszerűen megvásárolta a fél sertéstelepet, de még rögtön tőkét is emelt? Egyik évről a másikra 47 ezer forintról 67 millióra duzzadt a telep törzstőkéje. És ezek után még van képe a sajtónak, valamint a politikai pártoknak azon agyalniuk, hogy miből van ez a pénz?

Miért nem azt kérdezik inkább, hogy miből telik Rogán Antalnak és családjának fényűző életvitelre? Helikopteres lagzi-látogatásra, Pasa parki kéglire, balatoni üdülőre, drága nyaralásokra?

Tessék? Hogy megkérdezték, de nem volt rá válasz?

Akkor tessék azt megkérdezni, hogy Szijjártó külügyminiszter miből vette a 167 millió forintos dunakeszi kis kulipintyóját. Túl azon, amit válasz gyanánt a képünkbe löktek a derék urak. Hogy a Szjjártó-szülők egy élet megfeszített munkájának gyümölcseként spórolták össze házikóra a pénzt. Tessék róluk példát venni!

Vagy, hogy Lázár János miből vásárolt a tízéves kisfiának 70 millió forintra taksált lakást? Micsoda? Hogy már ezt is megkérdezték?

És? Jött rá válasz?

Akkor most miért egy 82 éves néni sertéstelep-vásárlásán vagyunk kiakadva. Inkább ő vegye meg a mátészalkai sertéstelep felét, mint a Soros!

Amúgy meg nincs abban semmi titok, hogyan vehette meg Kósa néni a fél sertéstelepet Mátészalkán. Pontosan ugyanúgy, ahogyan Rogán miniszter a Pasa parki lakást, Szijjártó miniszter a dunakeszi vityillót, Lázár miniszter a fiának a lakást, vagy, teszem azt, Mészáros gázszerelő fél Magyarországot.

Hé emberek! Nincs itt semmi látnivaló, tessék szépen oszolni!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .