A kormánypártok nemet mondtak

0
487

Várhatóan nem lesz határozatképes hétfőn a Parlament rendkívüli ülése, amelyen a lex CEU eltörlését és a kilakoltatási moratórium megújítását próbálnák napirendre vetetni az ellenzéki képviselők.

Soros Györggyel magyarázták a kormánypártok a HírTV tudósítójának azt, hogy miért nem mennek el a parlament holnapi rendkívüli ülésére, ahol a lex CEU eltörlését és a kilakoltatási moratórium megújítását próbálnák napirendre vetetni az ellenzéki képviselők.

A fideszes Budai Gyula igerülten reagált a kérdésre. Hollik István kereszténydemokrata politikus azt mondta, hogy „A szocialisták és a jobbikosok a devizahiteleseket használják fel egy ilyen ülés összerángatására, csupán annak érdekében, hogy a CEU-t, Soros György egyetemét védjék és ezt az ügyet megpróbálják napirendre venni,

mivel ezek nem valós kérdések, és semmi aktualitása nincsen,

ezért mi nem fogunk részt venni az ülésen”.

Határozatképesség nem, de vita azért még lehet, mivel a kormánypártok vélhetően kijelölnek felszólalót a napirend előtti vitára.

Az ellenzéki frakciók ott lesznek a parlamentben.

 

 

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .