Kómában Ukrajna legismertebb oknyomozó riportere

1
814
facebook

Vagyim Komarov nagy leleplezést ígért Facebook oldalán: egy olyan hang bejátszást, mely leleplezi a helyi kiskirályokat Cserkaszi városában. Lehet, hogy soha senki nem hallja már ezt a leleplező  hangbejátszást, mert az oknyomozó riporter jelenleg kómában van miután ismeretlenek agyba-főbe verték!

Korábban is volt már hasonló tapasztalata a bátor oknyomozó riporternek, aki főként az ingatlan ügyeket és az egészségügyi visszaéléseket próbálja meg leleplezni Ukrajnában, melyet Európa egyik legkorruptabb államának tartanak.

A nemrég megválasztott elnök, Volodimir Zelenszkij ugyan változást ígért ezen a téren, de nagy kérdés, hogy lesz-e ereje ehhez. “A legnagyobb probléma a tettesek büntetlensége!”- hangsúlyozta az eset kapcsán az ukrán újságíró szövetség elnöke. Aki elmondta, hogy idén ez már a 29-ik olyan eset amikor újságírókat bántalmaznak. Tavaly 86-ot számoltak össze oknyomozó újságírók megveréséből vagy épp meggyilkolásából.

A legvérlázítóbb eset Herszon városában történt: egy fiatal oknyomozó újságírónőt savval öntöttek le a nyílt utcán! Hosszas kórházi kezelés után Katerina Handzsuk meghalt. Semmiféle vizsgálat sem indult az ügyben mindaddig, amíg -a nemzetközi nyomás hatására – Ukrajna főügyésze maga vette kézbe az ügyet. A korrupt rendszer az ügyek eltussolásában érdekelt.

Ezt vették észre a választópolgárok is, akik nagy többséggel, egy kívülállót választottak meg Ukrajna államfőjének. Lesz-e elég ereje megváltoztatni a velejéig korrupt rendszert Volodimir Zelenszkijnek vagy tovább folyik az oknyomozó újságírók levadászása a csőd szélén tántorgó Ukrajnában ?!…

1 hozzászólás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .