Ki kit ver át ?

0
1105
wikipedia

Észak Korea újjáépíti rakéta bázisát. Ezt jelentette mind az amerikai mind pedig a dél-koreai hírszerzés.

A Yonhap dél-koreai hírügynökség szerint a Sohae rakéta támaszpont részleges újjáépítése gondot jelenthet, de nem túlságosan nagyot, mert Kim Dzsong un megígérte Trumpnak: nem hajt végre új nukleáris vagy ballisztikus rakéta kísérletet. A Yongbon nukleáris központ teljes erővel működik, még a Hanoiban megtartott csúcstalálkozó idejére sem állították le! Állítólag Trump részben emiatt hagyta félbe a csúcstalálkozót Hanoiban.

John Bolton nemzetbiztonsági tanácsadó újra megfenyegette Észak Koreát: ha nem folytatja a teljes nukleáris leszerelést és a ballisztikus rakéták megsemmisítését, akkor nemcsak a jelenlegi szankciókkal kell számolnia, de Washingtonban újabbakat is kitalálhatnak. Válaszul Észak Korea egyik külügyminiszter-helyettese arra utalt, hogy Kim Dzsong un elveszítette a türelmét. Trump ugyanis hazudott amikor azt állította, hogy Észak Korea a szankciók teljes visszavonását követelte cserébe a leszerelésért. Phenjan szerint párhuzamosan kellene végbemennie a leszerelésnek és a szankciók feloldásának. Washington álláspontja viszont az, hogy csakis azután oldják fel a szigorú szankciókat, ha Észak Korea már befejezte katonai nukleáris kapacitásának és ballisztikus rakétáinak a megsemmisítését.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .