Kezdődjön jól a nap – 100 éves bácsi is legyőzte a vírust

0
1214
Instagram

A nővérek tortával köszöntötték századik születésnapján a pácienst, aki ekkor tudta meg, hogy legyőzte az új koronavírus fertőzést. Portugáliában eddig több mint 12 ezer ismert vírusfertőzött van, közülük 345-en meghaltak.

Luciano Marques de Silvat a 61 éves lánya vitette kórházba amikor jelentkeztek rajta az új koronavírus fertőzés tünetei: száraz köhögés, magas láz. A lány őszintén elmondta a sajtónak: nemigen hitte, hogy édesapja megússza hiszen 100 éves! Tudta róla, hogy korához képest jó erőben van saját autóját vezeti, szenvedélyes dáma játékos, és “memóriája és gondolkodása pengeéles ma is” – mondja lánya. Harcos alkat, de ebben a korban a Covid-19 vírus általában életveszélyes!

Az idős úr március 24-én került kórházba Porto városában. A helyi Szent János kórházban a nővérek maximálisan gondoskodtak róla, mert tudták: hamarosan 100 éves lesz!

Legutóbbi tesztjei mind negatívak lettek, ezért a 100 éves páciens elhagyhatja a kórházat. Még gondot jelent, hogy igen legyengült a vírus elleni küzdelemben. Ráadásul lánya és annak férje is vírusfertőzött, ezért nincs hova visszatérnie. Ennek ellenére szinte egész Portugália ünnepelte a 100 éves bácsit, aki legyőzte a koronavírust.

A kórház honlapja szerint Luciano “izgatott és boldog” volt születésnapján, amelyet egy ápoló fia által készített tortával ünnepeltek, mintha a beteg saját nagyapja lenne.

“Az ilyen esetek erőt adnak arra, hogy győztesként túléljük ezt a háborút melyet a vírus ellen folytatunk.” – mondta egy másik beteg.

Nem feltétlenül halálos a fertőzés, igaz az időseknél megnövekedett kockázatú ” – állította Graça Freitas, közegészségügyi szakember.

Portugáliában a vírus mortalitása eléri a 10,5% -ot a 70 év felettieknél.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .