Késői megbánás: a második leggazdagabb német család 10 millió eurót ad

0
870

A Reimann család már 1931-tőle támogatta Adolf Hitler pártját és a náci rendszer idején a Führer elszánt híve volt. A világháború idején cégeiket a Reich számára létfontosságúnak tartották. Ott kényszermunkásokat alkalmaztak, akik rémes körülmények között dolgoztak az SS felügyelete mellett.

“Emiatt az idősebb és a fiatalabb Albert Reimann-nak börtönbe kellett volna kerülnie! Ez nem történt meg, egyikük sem mutatott lelkiismeret-furdalást sem. Az idősebb Reimann 1954-ben, a fiatalabb 1984-ben halt meg. Most a család igyekszik kárpótolni a kényszermunkásokat. Ezért 10 millió eurót ad egy olyan jótékonysági szervezetnek, mely az ő ügyeikkel foglalkozik”- nyilatkozta a Reimann család szóvivője a Bild am Sonntag című lapnak.

A Reimann család kezében van a JAB pénzügyi holding, amelyhez sok vállalat tartozik. Leghíresebb termékük a Calgon, mely a vízkő eltávolítását segíti elő. A Reimann család vagyonát több mint 33 milliárd euróra becsüli a Forbes, ezzel ők állnak a második helyen Németországban.

A nácikat sok nagyvállalkozó támogatta a harmincas években Németországban, mert jobban féltek a kommunista párttól mint tőlük. A kommunista Internacionálé akkori irányvonala a világforradalom volt. Ezen csak a németországi vereség után változtattak amikor meghirdették a népfront mozgalmat és az antifasiszta egységfrontot/1935/. A nürnbergi perek során sok nagyvállalalkozót is háborús bűnösnek nyilvánítottak, de ezt gyorsan elfelejtették, mert a NATO-nak szüksége volt a német nagyiparra. A kényszermunkások nagyrésze a zsidók és a hadifoglyok közül került ki. Az SS brutálisan kizsákmányolta őket: sokaknak a “munka általi megsemmisítés” lett a sorsa…

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .