Kásler miniszter kirúgta Zacher Gábort

1
4633

Mai hír, hogy Zacher Gábor, a Honvéd kórház sürgősségi osztályának vezetője beadta a felmondását.

Az ügy előzménye, hogy korábban a kórház több orvosa is jelezte, hogy az áldatlan állapotok, valamint a túlórapénzek ki nem fizetése miatt a jövőben nem  kívánnak túlórát vállalni. Így az előre tervezett műtétek a kórházban elmaradnak, és csak a sürgős esetekben vállalják az operációt.

Az orvosok bejelentésére a minisztérium közleményben reagált. Valótlanságnak nevezték, hogy az orvosok nem kapják meg a nekik járó pénzt. Ezt követte Zacher doktor bejelentése, hogy lelkiismereti okokból lemond a sürgősségi osztály vezetéséről, de munkáját még október végéig ellátja.

Úgy tűnik, hogy a kórház és a minisztérium presztizscsataként fogta fel a kórházban uralkodó állapotokkal kapcsolatos vitát. Mint közleményükben írták, Zacher doktor szerződése az év végén lejárt volna, amit ők nem kívántak meghosszabbítani.

A Független Hírügynökség pénteken a kora esti órákban úgy értesült, hogy Kásler MIklós, az Emberi erőforrások minisztere azonnal hatállyal felbontotta Zacher Gábor szerződését.

1 hozzászólás

  1. Hol lehet Papp Lajos pofesszor és több tízmilliós világszinvonalú orvosi berendezése, ami anno az Ideg és elmegyógyintézet területén működött ?

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .