Kezdőlap Címkék Zacher

Címke: zacher

A nap kérdése

0

Kritikus a helyzet a Honvédkórház sürgősségi osztályán, nemrég 42 orvos bejelentette, hogy nem hajlandók önkéntesen és ingyen túlmunkát végezni, majd dr. Zacher Gábor, az osztályt vezető főorvos beadta felmondását.

This poll is no longer accepting votes

Ön szerint rövid időn belül megoldódnak a Honvéd kórház sürgősségi osztályának gondjai?
×

Kásler miniszter kirúgta Zacher Gábort

1

Mai hír, hogy Zacher Gábor, a Honvéd kórház sürgősségi osztályának vezetője beadta a felmondását.

Az ügy előzménye, hogy korábban a kórház több orvosa is jelezte, hogy az áldatlan állapotok, valamint a túlórapénzek ki nem fizetése miatt a jövőben nem  kívánnak túlórát vállalni. Így az előre tervezett műtétek a kórházban elmaradnak, és csak a sürgős esetekben vállalják az operációt.

Az orvosok bejelentésére a minisztérium közleményben reagált. Valótlanságnak nevezték, hogy az orvosok nem kapják meg a nekik járó pénzt. Ezt követte Zacher doktor bejelentése, hogy lelkiismereti okokból lemond a sürgősségi osztály vezetéséről, de munkáját még október végéig ellátja.

Úgy tűnik, hogy a kórház és a minisztérium presztizscsataként fogta fel a kórházban uralkodó állapotokkal kapcsolatos vitát. Mint közleményükben írták, Zacher doktor szerződése az év végén lejárt volna, amit ők nem kívántak meghosszabbítani.

A Független Hírügynökség pénteken a kora esti órákban úgy értesült, hogy Kásler MIklós, az Emberi erőforrások minisztere azonnal hatállyal felbontotta Zacher Gábor szerződését.

Zacher Gábor vagy felmondott, vagy nem

0

A hvg.hu írta meg, hogy a Honvédkórház sürgősségi osztályát vezető Zacher Gábor felmondott, erről azonban Zacher nem tud, a Honvédelmi Minisztérium pedig azt közölte, hogy híresztelésről és ismételt hangulatkeltésről van szó.

Az ügy előzménye még januárra nyúlik vissza, amikor egy háziorvos elmondása szerint Zacher Gábor érdemi vizsgálat nélkül küldött haza egy beteget a Honvédkórház sürgősségi ügyeletéről. A háziorvos vérmérgezés gyanújával utalta a kórházba a beteget, ám ott csak átkötözték a sebét és fájdalomcsillapítási tanácsokat adtak neki, majd hazaküldték.

Az idős nő másnap rosszul lett, és mire a mentő kórházba szállította, kómába esett. Ott már nem tudtak rajta segíteni, meghalt.

A háziorvost felháborította az eset, szeretett volna belenézni néhai betege kórházi papírjaiba, de a kórház ezt nem tette lehetővé a számára.

Az ügy a múlt héten került nyilvánosságra, ma délután pedig a hvg.hu arról írt, hogy ezt követően és ettől nem függetlenül, felkínálták a Honvédkórház sürgősségi osztályát vezető Zachernek a lemondás lehetőségét, amit ő elfogadott.

A Zoom.hu ezzel szemben úgy értesült, hogy Zacher Gábor olyannyira nem tud arról, hogy lemondott volna, hogy állítása szerint továbbra is ő vezeti a Honvédkórház sürgősségi osztályát.

Az MTI a Honvédelmi Minisztérium  közleménye alapján a következőket hozta a nagyközönség tudomására: „A Honvédelmi Minisztérium visszautasítja mindazokat a híreszteléseket, amelyeket az MH Egészségügyi Központ Sürgősségi Betegállátó Centrumával kapcsolatban terjesztenek egyes médiumok.

Dr. Zacher Gáborral, az MH Egészségügyi Központ (Honvédkórház) Sürgősségi Betegellátó Centrum (SBC) osztályvezető főorvosával szemben

töretlen a Honvédelmi Minisztérium és kórház vezetésének bizalma, a kórházi szakmai munkájával elégedettek,

és a továbbiakban is az SBC vezetőjeként számítanak rá.”

Röviden összefoglalva: egy ember meghalt, a bizalom töretlen, a szakmai munkával elégedettek. Ennél fogva – legalábbis, ha az utolsó változat érvényes – nem ajánlották fel Zachernek a lemondást, amit ő nem is fogadott el.

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK