Karantén – nemek szerint

0
846

Panamában bizonyos napokon csak nők illetve csak férfiak léphetnek ki az utcára. Vasárnap mindenkinek otthon kell maradnia – számol be a CNN hírtelevízió.

Hétfő, szerda, péntek a nők napja. Kedd, csütörtök és szombat a férfiaké. A panamai hatóságok így akarják a minimálisra csökkenteni az emberek közötti kapcsolatokat, hogy fékezzék a koronavírus hatását. A kis latin-amerikai országban eddig 27-en haltak bele a korona vírus járványba.

Az elnök a polgárok engedetlenségével indokolta a szigorítást

A korábbi kijárási korlátozás arra vonatkozott, hogy az emberek csakis létfontosságú okból léphettek ki a házukból vagy a lakásukból. Ennek ellenére tele voltak az utcák, mert a panamai polgárok nem vették komolyan sem a korona vírust sem pedig a kormány intézkedéseit. Erre jött a nem ortodox ötlet a nemek szétválasztására. Így a rendőrök azonnal meg tudják különböztetni azokat, akik megszegik a karantén szigorú szabályait Panamában.

Akár férfiak akár nők végzik a bevásárlást, de mindenkinek csak egyetlen kétórás periódus áll a rendelkezésére. A kijárási tilalmat meghosszabbították: délután 5 és hajnali 5 között senki sem léphet ki az utcára Panamában, ahol ezek a szigorú intézkedések egyelőre április közepéig vannak érvényben.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .