Karácsonyra engedélyezhetik a Pfizer vakcinát az EU-ban is

0
1201
pfizer.com

Karácsonyi ajándékot készít elő – Németország sürgetésére – az európai gyógyszer hatóság az EMA, amely rendkívüli ülést tart december 21-én. Nagy Britannia, Kanada és az USA után engedélyezhetik a Pfizer Covid-19 vakcináját, melyet Németországban dolgozott ki egy török házaspár.

Németországban a járvány oly aggasztóvá vált, hogy a kormány minden eszközzel sürgeti a védőoltást nehogy az áldozatok száma gyors ütemben emelkedjen. A Covid-19 járvány első hullámát a Merkel kormányzat kiválóan kezelte, de a második kifogott rajta. A halálos áldozatok száma naponta 500 körül jár, eddig 22475-en estek a járvány áldozatává Németországban.

Az EU tagállamai eredetileg december 29-ben állapodtak meg, de Németország kérésére előrehozták a döntést. A német egészségügyi miniszter szerint amint megkapják az engedélyt 2-4 napon belül elindulhat az oltási kampány.

Ursula von der Leyen asszony is azt jelezte Twitteren, hogy még karácsony előtt megkaphatja a védőoltást egy uniós polgár.

Előnyben a szociális otthonok

Franciaországban az első egymillió oltást a szociális otthonok lakói kapják meg, mert ott a legsúlyosabb a járványhelyzet. Így döntött Macron elnök. Utánuk következnek az egészségügyi dolgozók, majd pedig a veszélyeztetett idős korcsoportok: először a 75 év fölöttiek, majd pedig a 65 évnél idősebbek.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .