Jan Zahradil törött lemeznek nevezte az Uniót

0
730
Jan Zahradil

Az Európai Parlamenti választás előtt az Euronews a Facebookkal összefogva 6 interaktív műsorban mutatja be az európai parlament 6 politikai csoportjának csúcsjelöltjét. Tegnap este a  Raw Questions vendége a cseh politikus, a Konzervatívok és a Reformisták Szövetségének jelöltje, Jan Zahradil volt.

Kevesen tudják róla, hogy zenerajongó. A popzenét nem szereti, nem szívesen venne részt az Eurovíziós Dalfesztiválon, de ha azt kérdeznék tőle, hogy lenne-e híres dobos egy heavy metal-zenekarban, akkor a válasza igen lenne. Ismerjék meg Jan Zahradil, a cseh rockzene rajongót, aki alig várja, hogy felrázhassa a dolgokat Európában. Elege van a jelenlegi intézményrendszerből, és a szabvány megközelítésből. Törött lemeznek nevezi az Uniót, és azt mondja, itt az ideje az újrahangolásnak. Prágában nőtt fel, a kommunizmus ideje alatt.

Állítja, hogy Európának, épp úgy, mint a korábbi Csehszlovákiának meg kellene hallgatnia az embereket. A „kényszer egység” nem egybeolvasztja, hanem összetöri Európát. Mérnökként, és környezetvédelmi kutatóként lett a politikus, amikor hazája a demokrácia útjára lépett, és lett a cseh miniszterelnök tanácsadója. 2004-ben EP képviselőnek választották. Öt évvel később pedig már át is vette az irányítást a Konzervatívok és a Reformisták Szövetségében. „Eurorealistának” nevezi magát. Decentralizáltabb és lazább Európát szeretne, figyelmeztetve a tagállamokat, hogy tanuljanak a Brexitből.

A teljes beszélgetés a videóban látható:

Ismerje meg Timmermanst, a szocialisták csúcsjelöltjét >>>

Ismerje meg a zöld Ska Kellert is! >>>

Ismerje meg a szélsőbal csúcsjelöltjét, Violeta Tomic is >>>

Ismerje meg Guy Verhofstadtot, a liberálisok csúcsjelöltjét is >>>

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .