Ismét bíróság előtt a visszaeső holokauszt tagadó

0
651
wikimedia commons

Egyszer egy Csak az igazság tesz szabaddá című brosúrát osztogatott, másodszor meg hazugságnak nevezte a náci népírtást.

“A holokauszt a történelem legnagyobb és legtovább fenntartott hazugsága!”- állította egy nyilvános rendezvényen Ursula Haverbeck, akinek most Berlinben a bíróság előtt kell emiatt felelnie. Németországban ugyanis bűncselekmény a holokauszt tagadása. A minimális büntetés három hónap, a maximális öt év börtön.

Augusztusban már kétéves börtönbüntetésre ítélték a 88 éves neonáci propagandistát, akinek a

férje az NSDAP, a nemzetszocialista párt tagja volt fiatal korában.

Akkor egy másik hasonló ügyben Detmold városában kellett bíróság elé állnia Ursula Haverbecknek. Ott ugyanis osztogatta azt a Csak az igazság tesz szabaddá című brosúrát, mely azt állítja, hogy Auschwitz hazugság volt! Továbbá, hogy nem haláltábor volt, ahol több mint egymillió zsidót és a német birodalom más megbélyegzettjeit végezték ki, hanem csak egyszerű munkatábor.

1942 januárjában döntött a nácik biztonsági szervezete Hitler utasítására a zsidók tömeges kiirtása mellett. Endlösung-nak nevezték a programot, mely több mint ötmillió zsidó halálához vezetett el 1941 és 1945 között. Magyarországról körülbelül hatszázezer zsidót szállítottak a haláltáborokba, köztük Kertész Imre írót, aki később Sorstalanság című könyvében számolt be erről, melyért irodalmi Nobel díjat kapott.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .