Három évet is kaphat a halott anyjával élő férfi

0
69

A 35 éves férfi a pincébe rejtette a holttestet, a rendőrök fedezték fel tavaly januárban a Mosonmagyaróvár közelében fekvő településen.

A férfinek előbb az édesapja halt meg, az anyjával maradt kettesben. A nő azonban lelkileg összetört férje elvesztése után. Egyre zárkózottabb lett, fokozatosan megszüntette a kapcsolatot a külvilággal, a szobájából sem járt ki. A háziorvos utoljára 2010-ben kezelte, valameddig pszichiátriai kezelés alatt is állt. Folyamatosan romlott az állapota, gondozásra szorult, ez pedig a fia kötelessége lett volna.

Az asszony valamikor három évvel ezelőtt halhatott meg, majd a férfi a holttestet a ház pincéjébe rejtette.

Két évvel később, amikor rábukkantak, a hatóságok előszőr emberölés miatt nyomoztak, végül azonban bűncselekmény hiányában megszüntették az eljárást.

Ugyanakkor a vádlottat, mint az elhunyt fiát gondozási kötelezettség terhelte, melynek nem tett eleget, ezért gondozási kötelezettség elmulasztása miatt vádat emelt ellene a Mosonmagyaróvári Járási Ügyészség, melyért akár három év börtönt is kaphat.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..