Hamász az alagútban

  0
  366
  x.com

  A Hamász valószínűleg rendkívül mély és megerősített alagutakkal rendelkezik a kulcsfontosságú infrastruktúra számára, mondta egy izraeli mérnök a brit lapnak.

  A Hamász valószínűleg több réteg földalatti alagutat épített, amelyekben az alsóbb szintű alagutak jobban védettek, és valószínűleg a palesztin terrorcsoport legjelentősebb infrastruktúrájának ad otthont – mondta a brit Financial Timesnak az IDF egyik tartalékos mérnöke.

  Jehuda Kfir, a földalatti hadviselés szakértője szerint a Hamász ezt a taktikát valószínűleg a korábbi, 2021-es izraeli légicsapásokból tanulta, amelyek során „bunkerrombolókat” használtak.

  „A lecke, amelyet a Hamász valószínűleg levont a 2021-es légicsapásokból… az volt, hogy mélyebbre kell ásni, és vasbetonnal kell bekeríteni az alagútrendszert” – idézi a férfi. “A Hamasz [valószínűleg] különböző rétegű alagutakat épített: egy felső “védelmi” szintet csapdákkal, nagyon keskeny alagutakat és a robbanásbiztos ajtókat, amelyeket már láttunk, és egy alacsonyabb “támadó” szintet, amely mélyebb. és tágabb, és olyan dolgokat tárolhat, mint a logisztikai központok, lakóterek és fegyverboltok.”

  HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .