Haláltábor túrát hirdet a holokauszt tagadó David Irving

0
917
wikipedia

3650 dollárba kerül a kilenc napos túra Lengyelországban, ahol néhány haláltábor mellett a kíváncsi turisták megtekinthetik a Farkasodút is, ahol Adolf Hitlert megpróbálták felrobbantani 1944-ben. A holokaust tagadó brit történész már vezetett hasonló túrát 2013-ban – írja az izraeli Haaretz.

A lap beszámol arról a UK Jewish News alapján, hogy a túrára szeptemberben kerülhet sor. Négy haláltábor szerepel a programban: Treblinka, Sobibor, Belzec és Majdanek. Ezzel kapcsolatban David Irving hirdetése azt írja, hogy „a táborok története ellentmondásos”! Korábban a brit történész azt állította, hogy nem Adolf Hitler rendelte el a zsidók tömeges kiirtását, sőt a Führer nem is tudott róla! David Irving egyes írásaiban odáig is elment, hogy tagadta a holokausztot! Most úgy ajánlja magát a turisták figyelemébe mint Hitler szakértőt. Szerinte Heinrich Himmler a felelős a zsidók megsemmisítéséért. Ezért a Farkasodúban- Lengyelország keleti részén – a turisták megnézhetik nemcsak Hitler főhadiszállását, de az SS vezér házát is.

A második világháború idején mintegy hat millió európai zsidó veszítette életét. Döntő többségüket lengyelországi haláltáborokban ölték meg. Ezeket a táborokat az SS irányította. A világháború után az SS-t háborús bűnösnek nyilvánították. Heinrich Himmlert a britek elfogták, de kihallgatni már nem tudták, mert egy cián kapszulával öngyilkos lett.

David Irving holokauszt tagadását sok történész bírálta Nagy Britanniában és külföldön is. Egy izraeli holokauszt kutató pert is nyert ellene. Deborah Lipstadt peréről film is készült Denial címmel (Tagadás). A filmben a magyar származású Rachel Weisz játszotta az izraeli történész szerepét.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .