Fogynak a sárga mellényesek, de van kiút a válságból ?

0
35
facebook

A kormányszóvivőnek is pucolnia kellett amikor a sárga mellényesek egy különösen agresszív csoportja betörte a kaput és megtámadta az irodáját Párizsban. Benjamin Griveaux kormányszóvivő a miniszterelnök hivatalában, a közeli Matignon palotába keresett védelmet.

A rendőrség hamarosan helyreállította a rendet – közölte a belügyminiszter. Macron elnök hangsúlyozta: a köztársaságot érte támadás, ezért az igazságszolgáltatás lesújt az elkövetőkre.

Teljes mértékben elítélem az erőszakos akciókat, melyeket kis szélsőjobboldali csoportok hajtanak végre – hangsúlyozta Ian Brossat kommunista vezető, aki elmondta a BMF televíziónak, hogy a sárga mellényesek döntő többsége békésen tiltakozik. Nem a kormányt akarja megbuktatni, hanem az életszínvonalát akarja megvédeni! – hangsúlyozta a baloldali politikus, aki a kommunisták listáját vezeti az európai választásokon.

“A baj az, hogy a kormánynak semmilyen forgatókönyve sincs a válság megoldására”

Nyolcadik hete tart a sárga mellényesek tiltakozó akciója Franciaországban. A hétvégén több mint 300 embert vettek őrizetbe. A kemény mag folytatni akarja mindaddig amíg Macron elnököt meg nem buktatják. A többség viszont csak a vásárló erejét védelmezi – hangsúlyozta a kommunista politikus, aki szerint a kormánynak semmilyen forgatókönyve sincsen a válság megoldására. Ehhez ugyanis pénz kellene…

Miért nem vezetik be a vagyonadót ?

A franciák 77%-a amellett van, hogy legyen újra vagyonadó. Ezt sürgetik a sárga mellényesek is. A Fizessenek a gazdagok! jelszó népszerű Franciaországban, de a kormány elzárkózik ettől. Puszta demagógiának tartja, mely károsan befolyásolná a gazdasági életet. Bruno LeMaire pénzügyminiszter újra megismételte:

Attól nem lesz kevesebb a munkanélküli és nem nő a vásárló erő, ha a gazdagokat megadóztatják!

A szegénység és a munkanélküliség okait kell megszüntetni – jelentette ki Bruno LeMaire pénzügyminiszter, aki ismét hitet tett a költségvetési fegyelem és a gazdaság liberális reformja mellett.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..