Fidesz: önként adták nekik az adatokat

0
1143

A személyes adatokat önkéntes hozzájárulás alapján kezelik – áll a Fidesz válasza a Független Hírügynökség reggeli kérdésére. Arról írtunk, hogy több hírportál olvasói kaptak Bakondi Györgytől migránsriogató kampánylevelet, holott nem adták meg elérhetőségüket a Fidesznek.

A Fidesz a törvényi előírásokat mindig maradéktalanul betartja – áll abban a levélben, amelyet a Fidesz Központi Hivatala küldött Bakondi Györgynek címzett kérdésünkre.

Amint azt megírtuk, a Bakondi György miniszterelnöki belbiztonsági főtanácsadó fidesz.hu-ra végződő e-mail címéről kaptak leveleket emberek azzal a szöveggel, hogy

április 8-án arról döntünk, maradjon-e a kerítés.

Erről beszámolt az Index, a hvg.hu és a 444.hu is.

A címzettek mind azt állítják, hogy

nem adták meg elérhetőségüket a Fidesznek.

Egyikük azt is írta, hogy leiratkozni se tud a listáról. A migrációval riogató levelet olyan is megkapta, aki az Ügyfélkapun regisztrált arra, hogy a stockholmi nagykövetségen szavazhasson április 8-án. A visszaigazoló levél helyett Bakondi György e-mailje futott be hozzá.

„A jelzett személyes adatokat önkéntes hozzájárulás alapján kezeli a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség. Az adatkezelés alapjául szolgáló hozzájárulás visszavonása érdekében postai úton, vagy elektronikus levélben lehet kérelemmel fordulni a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség Központi Hivatalához. Az adatkezeléssel kapcsolatban felmerült esetleges jogsértések kivizsgálása érdekében pedig a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál van mód bejelentést tenni” – írja közleményében a kormánypárt.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .