Kezdőlap Címkék Kéretlen levél

Címke: kéretlen levél

Fidesz: önként adták nekik az adatokat

A személyes adatokat önkéntes hozzájárulás alapján kezelik – áll a Fidesz válasza a Független Hírügynökség reggeli kérdésére. Arról írtunk, hogy több hírportál olvasói kaptak Bakondi Györgytől migránsriogató kampánylevelet, holott nem adták meg elérhetőségüket a Fidesznek.

A Fidesz a törvényi előírásokat mindig maradéktalanul betartja – áll abban a levélben, amelyet a Fidesz Központi Hivatala küldött Bakondi Györgynek címzett kérdésünkre.

Amint azt megírtuk, a Bakondi György miniszterelnöki belbiztonsági főtanácsadó fidesz.hu-ra végződő e-mail címéről kaptak leveleket emberek azzal a szöveggel, hogy

április 8-án arról döntünk, maradjon-e a kerítés.

Erről beszámolt az Index, a hvg.hu és a 444.hu is.

A címzettek mind azt állítják, hogy

nem adták meg elérhetőségüket a Fidesznek.

Egyikük azt is írta, hogy leiratkozni se tud a listáról. A migrációval riogató levelet olyan is megkapta, aki az Ügyfélkapun regisztrált arra, hogy a stockholmi nagykövetségen szavazhasson április 8-án. A visszaigazoló levél helyett Bakondi György e-mailje futott be hozzá.

„A jelzett személyes adatokat önkéntes hozzájárulás alapján kezeli a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség. Az adatkezelés alapjául szolgáló hozzájárulás visszavonása érdekében postai úton, vagy elektronikus levélben lehet kérelemmel fordulni a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség Központi Hivatalához. Az adatkezeléssel kapcsolatban felmerült esetleges jogsértések kivizsgálása érdekében pedig a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál van mód bejelentést tenni” – írja közleményében a kormánypárt.

Lopott e-mail-címekre küld kampánylevelet Bakondi?

Valószínűleg jogosulatlanul megszerzett címekre is küldhet kampányleveleket Bakondi György miniszterelnöki főtanácsadó. Ebben a migránsriogatás mellett a Fideszre szavazásra buzdítja a címzetteket.

A Bakondi György fidesz.hu-ra végződő e-mail címéről kapnak leveleket emberek azzal a szöveggel, hogy április 8-án arról döntünk, maradjon-e a kerítés. Erről számoltak be olvasók a 444.hu-nak, az Indexnek és a hvg.hu-nak egyaránt.

A címzettek mind azt állítják, hogy nem adták meg elérhetőségüket a Fidesznek. Egyikük azt is írta, hogy leiratkozni se tud a listáról. (Ez dupla törvénysértés lenne: a cím jogosulatlan megszerzése mellett a leiratkozás lehetetlenné tétele is tilos.)

A migrációval riogató levelet olyan is megkapta, aki az Ügyfélkapun regisztrált arra, hogy a stockholmi nagykövetségen szavazhasson április 8-án.

A visszaigazoló levél helyett Bakondi György e-mailje futott be hozzá.

Bakondi György az elmúlt időben rendszeresen azzal kerül be a hírekbe, hogy a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadójaként migrációval ijesztgető műsorokban vesz részt a kormányzati médiában.

Kérdésünket elküldtük Bakondi Györgynek, ha válaszol, megírjuk.

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK