Ferenc pápa a vallásszabadság mellett érvelt az Emirátusokban

0
718

Esett az eső amikor először lépett katolikus egyházfő az arab félsziget földjére, ahol Mohamed próféta meghirdette az iszlám vallást. A nagyon ritka esőt ezen a vízhiányos vidéken égi áldásnak tekintik. Ferenc pápa hangsúlyozta: testvérként jöttem!

Körülbelül egymillió katolikus él az Emirátusokban, a döntő többségük vendégmunkás.

A pápa béke üzenettel érkezett az Emirátusokba. Egyrészt a keresztények érdekében kíván szót emelni a Közel Keleten, ahol sok országban üldözik őket a különböző fanatikus iszlamista szervezetek. Másrészt a jemeni konfliktusban szeretne közvetíteni: Szaúd Arábia és az Emirátusok a szunnitákat támogatják a háború sújtotta koldusszegény országban míg Irán a síitákat. A polgárháborúnak sokezer halottja és többmillió menekültje van Jemenben. Ferenc pápa a humanitárius segélyek mellett emelt szót az Emirátusokban. A katolikus egyház feje már sok muzulmán államban tett látogatást így például Törökországban, Azerbajdzsánban, Egyiptomban és Bangladesben. Márciusban Marokkóba látogat, hogy tovább keresse a párbeszédet a kereszténység és az iszlám között.

Az apostoli út zárásaként február 5-én, kedden Ferenc pápa mintegy 130 ezer hívő számára mutatott be szentmisét az abu-dzabi Zájed-stadionban.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .