“Ez itt Anglia! Kelet-európaiak, tűnjetek a p…ba!”

0
897

A Brexit miatt sok sérelem éri a kelet-európaiakat Nagy-Britanniában. Különösen a lengyelek váltak célponttá, mert ők vannak a legtöbben: több, mint 800 ezren élnek Nagy-Britanniában.

Három lengyel utast sértegetett egy 40 éves rasszista brit polgár egy vasútállomáson Kentben. A lengyelek kihívták a rendőrséget, amely elő is állította az elkövetőt, akit a közrend súlyos megsértésével gyanúsítottak.

A bíróság előtt atlétatrikóban, kezében tequilás sörrel jelent meg a rasszista polgártárs,

aki elismerte: azt kiáltotta, hogy Anglia az angoloké és a kelet-európaiak ellopják a brit munkahelyeket a helyiek elől. A bíróság viszont kimondta: a 40 éves férfi azért nem talál munkát, mert nem ért semmihez. Ráadásul korábban drogfüggő volt és ezt egy kisvárosban mindenki tudta róla. 120 fontos pénzbüntetésre ítélték és meg kell fizetni a bíróság 230 fontos költségeit is.

A Brexit miatt sok sérelem éri a kelet-európaiakat Nagy-Britanniában. Különösen a lengyelek váltak célponttá, mert ők vannak a legtöbben: több, mint 800 ezren élnek Nagy-Britanniában. Korábban egy lengyel férfit agyonvertek London egyik rossz hírű külvárosában kizárólag azért, mert az akcentusa elárulta: Kelet Európából jött. Ezt követően a lengyelek tüntettek Nagy-Britanniában. A brit külügyminiszter Varsóba utazott, hogy bocsánatot kérjen. Theresa May miniszterelnök pedig szentül megígérte: megvédik a lengyel polgárokat és más külföldieket is a rasszista erőszaktól. Az EU-val folyó Brexit-tárgyalások egyik leginkább problematikus része az, hogy mi lesz a több millió uniós polgárral Nagy-Britanniában, illetve a több mint egymillió brittel a többi uniós államban?

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .