Ex FBI főnök: Trump hazudik!

0
417
Flickr

Minden korábbinál keményebben bírálta az Egyesült Államok elnökét James Comey, akit Donald Trump váltott le az FBI éléről tavaly. A dühös főrendőr ötórás vallomást tett a washingtoni képviselőház jogi bizottsága előtt. A bizottság azt vizsgálja, hogy Trump milyen eszközökkel küzdött Hillary Clinton ellen az elnökválasztáson 2016-ban. Hillary Clinton az elveszített választás után azt állította: Trump az oroszok támogatásával nyert ellene! Vizsgáló bizottság alakult Mueller különleges ügyész vezetésével és ez igyekszik kideríteni az igazságot.

Trump minden eszközzel akadályozza a vizsgálatot

“Trump hazudik amikor az FBI-t támadja!”- nyilatkozta az ex FBI igazgató újságíróknak azt követően, hogy vallomást tett a képviselőház jogi bizottsága előtt. A részleteket nem mondhatta el, mert a vizsgálat nemzetbiztonsági témákat is érint. James Comey viszont arra buzdította Trump támogatóit a képviselőházban: álljanak fel és vágják az elnök szemébe : hazudott és hazudik elnök úr! A republikánusok, akik kisebbségbe kerültek a képviselőházban aligha teszik meg ezt a szívességet a demokrata többségnek vagy az FBI ex igazgatójának.

Trump: volt személyes ügyvédem egy patkány

Így nyilatkozott Michael Cohen-ről, aki éveken keresztül a személyes ügyeit intézte. Például ő fizette ki azokat a nőket, akiknek a csípős beszámolói gondot jelenthettek volna a választási kampány idején 2016-ban. Michael Cohen ezenkívül is nagyon sok mindenről tudhat, és ez rendkívüli mértékben aggasztja Donald Trumpot. Aki azért nevezte patkánynak volt ügyvédjét, mert az enyhébb bírósági ítélet reményében alkut kötött a hatóságokkal. Így csak hároméves börtönbüntetést kapott, de Trump nem tudhatja biztosan : mit árult el cserébe Mueller különleges ügyésznek, aki a vizsgálatot vezeti ellene. Ettől függetlenül Trump nyolc évig akar a Fehér Házban maradni vagyis már gőzerővel készülődik a következő választásokra, melyek 2020-ban lesznek. A most 72 éves elnök nyolc év után úgy akar leköszönni, hogy átadhassa helyét a Fehér Házban az USA első női elnökének, lányának, Ivanka Trumpnak.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .