Észak Korea 5000 tonna vegyi fegyverrel rendelkezik

0
1256
youtube.com

Az amerikai hírszerzés jelentését a New York Post ismerteti hozzátéve, hogy a világon csak két másik államnak van nagyobb vegyi fegyver készlete. A nemzetközi szerződések tiltják a vegyi fegyverek kifejlesztését, de ennek ellenére nagyon sok állam él ezzel a lehetőséggel.

A három katonai szuperhatalom: az USA, Oroszország és Kína sem mond le erről bár hivatalosan ezt cáfolják nem mond le vegyi fegyver készletéről.

60 atombombája van Észak Koreának

Legalábbis az amerikai hírszerzés szerint. Nemrég maguk az észak koreaiak közölték: immár olyan miniatürizált atom fegyverrel rendelkeznek, melyet el lehet helyezni egy ballisztikus rakéta robbanófejében. Kim Dzsong un szerint rendelkeznek olyan ballisztikus rakétákkal is, melyekkel el tudják érni az USA nyugati partját. Ebben az amerikai szakértők kételkednek, de mindenképp szeretnék leállítani Észak Korea nukleáris és rakéta programját. Ezért is tárgyalt Trump elnök Kim Dzsong un-nal. A tárgyalások egyelőre eredménytelenek, mert az USA szerint csakis azután lehet megszüntetni a szankciókat Észak Korea ellen, hogy nemzetközi megfigyelők igazolják: valóban felszámolta atomfegyvereit és ballisztikus rakétáit. Észak Korea szerint viszont párhuzamosan kellene haladnia a két folyamatnak: a fegyverzetek leszerelésének és a gazdasági szankciók visszavonásának.

Éhezés Észak Koreában

A nemzeti jövedelem több mint 80%-át fordítja katonai célokra a világtól elzárkózó nemzeti kommunista rendszer, ahol újra felütötte a fejét az éhezés. Emiatt minden családnak be kell szolgáltatnia a kutyáit, hogy húsukból enyhíteni lehessen az éhezés problémáját.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .