Az utolsó csepp vérig…a háború csendben folytatódik

0
739
Fotó: Wikimedia

Ha bárki azt hinné, közeledik a béke a szocialista táboron belül, gyorsan le kell higgasztanunk a kedélyeket, szó sincs róla. Korántsem alakult ki ilyen egység a szereplők között, mi több, többen éles bírálatot fogalmaztak meg Botka számára, aki ezeket a kritikákat elég rosszul, indulatosan fogadta.

 

Egyes beszámolók szerint a megyei elnökök megbeszélésén, ahol Botka László, az MSZP miniszterelnök-jelöltje tartott beszédet, a fórum résztvevői egyhangúan kiálltak Botka mellett, annak igazolásaként, hogy nem vezet más út a Fidesz leváltásához, csak az, ha az ellenzék felsorakozik az MSZP jelöltje mögött, mégpedig azokkal a feltételekkel, amelyeket Botka diktált. Ami ugye egyet jelent, azzal, hogy

a szegedi polgármester hajlandó összefogni mindenkivel a baloldali, demokratikusnak nevezett ellenzék képviselőivel, mínusz Gyurcsány Ferenc.

Ez azonban maga a casus belli, a háborús ok, ami miatt a DK – amely a legfrissebben megjelent közvélemény-kutatás alapján – parlamenti pártként gondolhat magára jövő évi választásokon.

A Független Hírügynökség azonban, több forrásból tájékozódva, úgy tudja, hogy azok a tudósítások, amelyek a megyei elnökökkel történt találkozókról számoltak be, nem egészen pontosak. Korántsem alakult ki ilyen egység a szereplők között, mi több többen éles bírálatot fogalmaztak meg Botka számára, aki ezeket a kritikákat elég rosszul, indulatosan fogadta. Az informátorunk úgy tudja, hogy a legélesebben Kunhalmi Ágnes, a budapesti elnök fogalmazott, de ami még ennél is lényegesebb, hogy egyáltalán nem szavaztak a jelen lévők, tehát ezáltal nem is alakulhatott ki egységes támogatás a jelölt mögött. Kunhalmi agilis szerepvállalása még könnyebben érthető azok számára, akik nyomon követik ezt a szomorú szappanoperát, vagyis a szocialisták belső háborúját, hiszen az közszájon forgott, hogy a budapesti MSZP nincs teljes harmóniában Botkával, már ami a Demokratikus Koalíciót és Gyurcsány Ferencet illeti, ráadásul Kunhalmi szerepkörét is némiképp megcsonkította Botka. Ezen a fórumon azonban bírálatot fogalmazott meg, legalább is a fuhu.hu értesülése szerint, Borsod, Vas, Győr-Sopron és Baranya elnöke is.

A másik oldalon , értsd a Botkát támogatók oldalán, viszont úgy látják: az okosabb, értelmesebb, belátóbb MSZP-sek mind tudják, hogy nincs más út, csakis az ő miniszterelnök-jelöltjük által kijelölt. Azt is megfogalmazzák: a fellazítók mögött fideszesek állnak, hiszen a kormánypárt érdeke, hogy ne legyen valódi kihívó.

Ha ezen az úton mennek tovább, valószínűleg nem is lesz.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .