DK: Orbán határon túli szavazatokat vásárol

0
196

250 millió forintért írt Orbán Viktor júliusban a határon túli magyaroknak, hogy regisztráljanak a jövő évi választásra. Minthogy az RMDSZ ügyvezető elnöke szerint is a regisztrációra kell figyelni, mert a határon túliak úgyis tudják, kire szavazzanak, ez azt jelenti, hogy Orbán egyedül júliusban 250 milliót költött a határon túli magyar szavazatok megvásárlására – áll a Demokratikus Koalíció közleményében, amelyet Gréczi Zsolt szóvivő jegyzett.

„Július óta hétezerrel többen regisztráltak, mint korábban ugyanennyi idő alatt. Egy-egy határon túli szavazatra tehát 35 ezer forintot költött a miniszterelnök az adófizetők pénzéből, miközben a hazai nyugdíjasok szavazatainak megvásárlására elegendőnek tartott fejenként 10 ezer forintnyi Erzsébet utalványt” – folytatódik a DK közleménye, amely végül megállapítja:

„A Demokratikus Koalíciót mindez megerősíti álláspontja helyességében: ne szavazhasson, aki soha nem élt itt. Ezt igazolja vissza az ügyben indított aláírásgyűjtés páratlan sikere is. Ha pedig a Fidesz ilyen drágán vásárol szavazatokat, akkor korántsem nyugodt a jövő évi választás eredményét illetően. Erre minden oka meg is van: az IDEA Intézet kutatása szerint a választók 76 százaléka érzi úgy, hogy rossz irányba mennek a dolgok, 60 százalékuknak romlott a helyzete az Orbán-kormány hét éve alatt és 70 százalékuk szeretne kormányváltást.”

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..