A cukisodó Jobbik alelnöke a lengyel szélsőjobbosoknak beszélt

0
800

Toroczkai Lászlót a lengyel szélsőjobboldal szombati varsói kb. 60 ezres tüntetésén a katari al-Dzsazíra televízió „fedezte fel”. A megmozduláson még beszédet is mondott Ásotthalom polgármestere.

Az al-Dzsazíra szerint azt mondta: „A fenyegetés Brüsszelből jön és célja az Európai Egyesült Államok létrehozása. Ezt mi nem engedjük meg. A lengyelek és a magyarok képesek megváltoztatni Európát.

Hiszem, hogy Isten segítségével győzni fogunk.”

Varsó

Kit érdekelnek a címek, rangok, posztok, kitüntetések, amikor százezer emberhez szólhatok? Európa jövője a magyar-lengyel tengelyen fog eldőlni. Varsó, 2017. november 11.//Who cares about in the titles, rankings, posts, awards when I can speak to one hundred thousand people? The future of Europe will depend on the Hungarian-Polish axis. Warsaw, November 11, 2017

Közzétette: Toroczkai László – 2017. november 13.

Toroczkai Facebook oldalán számol be az eseményről:

„Kit érdekelnek a címek, rangok, posztok, kitüntetések, amikor százezer emberhez szólhatok? Európa jövője a magyar-lengyel tengelyen fog eldőlni. Varsó, 2017. november 11.”

Ásotthalom polgármestere ezenkívül a saját közösségi oldalán megosztotta az ultrainfo.hu posztját is, amelyben azt írják:

“Felemelő videó. Miután Ásotthalom polgármestere felidézte a küzdelmeit az illegális bevándorlás ellen,

a tömeg hangos “Köszönjük, köszönjük!” rigmussal reagált.”

Ahogy korábban a Független Hírügynökség is megírta, a szombaton felvonuló tömegből többek között olyan szlogeneket lehetett hallani, hogy “Tiszta, fehér Lengyelország”, illetve “Isten, becsület, nemzet”.

A menetet idén Mi Istent akarjuk! címmel szervezték. Egy 20. század eleji lengyel vallásos énekből vett idézet – melyet beépített júliusi varsói beszédébe Donald Trump amerikai elnök is – a szervezők szerint azt fejezte ki, hogy “a kereszténységgel szemben folytatott kíméletlen harc, az egész Európát elözönlő utópia idején a lengyelek azokra az értékekre akarnak építeni, amelyek meghatározzák önazonosságukat”.

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .