Csütörtökön tárgyal Putyinnal Kim Dzsong un

0
7539
Pinterest

Moszkvában közölték Kim Dzsong Un észak-koreai vezető páncélvonata áthaladt az Oroszország határon. Ez lesz a két vezető első találkozója. Sajtójelentések szerint a húga és a limuzinja – amelyhez hozzá kellett igazítani a vlagyivosztoki pályaudvar felhajtóját – már a helyszínen várja Kimet. A két vezető csütörtöki hivatalos találkozójának helyszíne várhatóan a Russzkij szigeten található Távol-Keleti Szövetségi Egyetem lesz.

Nem sokkal korábban Phenjanban jelezték: amennyiben az Egyesült Államok komolyan akar tárgyalni Észak Koreával, akkor Mike Pompeo külügyminiszter maradjon távol a csúcstalálkozótól.

Kim Dzsong un környezetében Mike Pompeot teszik felelőssé azért, hogy a legutóbbi csúcs Donald Trump és Kim Dzsong un között Hanoiban kurtán-furcsán lezárult mielőtt érdemben megkezdődött volna. Azután mind Donald Trump mind pedig Kim Dzsong un úgy nyilatkozott: kész egy új csúcstalálkozóra!

Közben Észak Korea hírügynöksége, a KCNA arról számolt be, hogy Kim Dzsong un elnök megszemlélt egy új taktikai rakétát. Washingtonban a Pentagon viszont azt jelezte: a kém műholdak nem észleltek új észak-koreai rakéta kísérletet. A taktikai rakéta kísérlet nem számít a Trump-Kim megállapodás megsértésének, mert az csak a nukleáris fegyverekre és a ballisztikus rakétákra vonatkozik, melyek elérhetik akár az USA területét is. Kim Dzsong un úgy nyilatkozott: az év végéig tartja magát a moratóriumhoz, hogy ily módon lehetővé tegyen egy új csúcstalálkozót.

Észak Korea fura urának szokása, hogy mielőtt találkozna Donald Trumppal, azt megelőzően tárgyal fő szövetségeseivel Kína és Oroszország vezetőivel. Ezért figyelemreméltó a moszkvai bejelentés arról, hogy Észak Korea diktátora Vlagyivosztokba látogat, hogy eszmecserét folytasson Putyin orosz elnökkel.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .