Hármat rúgtak a horvátok az argentinoknak

0
1541
MTI/AP/Martin Meissner

Csütörtökön a C és D csoportban is megkezdődött a második kör az oroszországi futball vb-n. A dánok a videóbírónak köszönhetően csak 1-1-es döntetlenre voltak képesek az ausztrálokkal, a csoport másik meccsén a franciák 1-0-ra nyertek Peru ellen. A nap harmadik mérkőzésén a második félidőben a labdával is foglalkozó horvátok 3-0-a nyertek Argentína ellen.

Döntetlen a nap nyitómeccsén

Dánia három ponttal, az ausztrálok pedig nullával várták a C csoport második fordulójának első meccsét. A dánok gyors góllal szerették volna kezdeni a mérkőzést, ez pedig be is jött: Jörgensen fantasztikus mozdulattal vett át egy labdát a 16-oson belül, amelyet a dán csapat legnagyobb sztárjának számító Eriksen egy hasonlóan látványos megmozdulással, kapásból a kapuba küldött a 8. percben.

Az ausztrálok becsülettel próbáltak menni előre, de azért nem diktáltak hatalmas iramot a csapatok. Végül mégis sikerült az egyenlítés egy büntető után még az első félidő vége előtt. Poulsen ugrott fel egy labdára az ausztrálok 16-osán belül, amelyhez végül a feje helyett karral ért hozzá. A spanyol bíró, Mateu Lahoz először továbbengedte a játékot, de aztán rászólt a videóbíró, hogy érdemes lenne megnézni jobban a szituációt. Miután kiment a pálya szélére, és megbizonyosodott arról, hogy Poulsen valóban kézzel ért a labdához, befújta a büntetőt, még ha a mozdulat nem is volt szándékos, és valószínűleg nem is lett volna annyira veszélyes az ausztrálok támadása. Jedinak magabiztosan belőtte a tizenegyest, ezzel az ausztrálok a vb-n második góljukat szerezték videóbírós büntetőből, máshogy még nem is sikerült betalálniuk.

A gól mellett azért is jött szerencsétlenül Poulsen akciója a dánoknak, mert sárgát is kapott, és mivel ez már a második lapja volt, az utolsó csoportmeccset ki kell majd hagynia.

A második félidőben mindkét csapatnak voltak helyzetei, de összességében – a papírformának megfelelően – a dánok játszottak jobban és veszélyesebben, mindenesetre maradt az 1-1-es eredmény. Mivel ezzel a döntetlennel az ausztrálok is szereztek egy pontot, a dánok pedig 4 ponttal állnak, kifejezetten izgalmasan alakul a C csoport sorsa.

A franciák továbbjutottak a peruiak kiestek

Ugyanebből a csoportból találkozott egymással délután a három pontos Franciaország és a nulla ponttal álló Peru. Franciaország habár az első meccsén nyert az ausztrálok ellen, nem mutatott nagy formát, ezért kérdés volt, hogy tudnak-e javítani a játékukon a következő fordulóra.

(MTI/AP/Natacha Pisarenko

Nos, Kylian Mbappé góljával a francia válogatott 1-0-ra legyőzte Perut, így a nyolcaddöntőbe jutott, míg a vesztes dél-amerikai együttes már biztosan nem kerülhet a tizenhat közé.

Az első félidő kiegyenlített mezőnyjátékot, és mindkét oldalon kevés helyzetet hozott. Ezek egyikét azonban a 34. percben Kylian Mbappé révén kihasználták a franciák.

A második játékrészben a peruiak beszorították a franciákat saját térfelükre, de ahogyan az első fordulóban a dánok ellen, úgy ezúttal sem tudták gólra váltani egyik helyzetüket sem

A vb-n a franciák előtt már két válogatott biztosította helyét a nyolcaddöntőben két fordulót követően: a házigazda orosz, valamint az uruguayi csapat.

Argentína kilátástalan helyzetben

A legizgalmasabbnak az Argentína-Horvátország meccs ígérkezett, annál is inkább, mert az argentinoknak nagyon kellett a győzelem, hiszen az első fordulóban nem sikerült nyerniük Izland ellen, míg a horvátok begyűjtötték a 3 pontot Nigéria ellen.

A gól nélküli első félidőt követően a második játékrészben kissé váratlanul szereztek vezetést a horvátok: az argentin kapus, Wilfredo Caballero hibáját Ante Rebic használta ki. Ezt követően már a horvátok akarata érvényesült, akik Luka Modric távoli lövésével és Ivan Rakitic góljával magabiztos sikert arattak.

MTI/AP/Petr David Josek

Horvátország tehát 3-0-ra győzött, s  bejutott a nyolcaddöntőbe, az argentinokon csak a csoda segíthet.

A vb-n ezt megelőzően a házigazda orosz, valamint az uruguayi és a francia csapat biztosította helyét a legjobb 16 között.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .