Kezdőlap Címkék Visszavonulás

Címke: visszavonulás

Ukrán harci sikerek az annektált megyékben

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök késő esti beszédében beszámolt az ukrán fegyveres erők déli fronton elért sikereiről. 

Zelenszkij szerint csak ezen a héten több tucat település szabadult fel az oroszok által annektált területeken. Beszámolója szerint ez Herszon megyére és Harkiv megyére, valamint Luhanszk és Donyeck megyére egyaránt vonatkozik.

„Az ukrán hadsereg meglehetősen gyors és erőteljes előrelépést tesz hazánk déli részén a folyamatban lévő védelmi műveleten belül.” – jelentette ki az elnök.

„A katonáink nem állnak meg. És csak idő kérdése, hogy mikor űzzük el a megszállókat az egész földünkről”

Az orosz védelmi minisztérium napi tájékoztatóján megmutatta az ukrajnai harci akciók térképét. Az orosz hadsereg a nap folyamán 30 kilométernyi területről vonta vissza csapatait Herszon megyében.

Az ukrán csapatok kivonulnak Szeverodonyeckből

Szeverodonyeck több mint 90%-a megsérült, a védőknek vissza kell vonulniuk erősebb pozícióba.

Az ukrán katonáknak ki kell vonulniuk a nagyrészt oroszok által ellenőrzött Luhanszk megyebeli  Szeverodonyeck városából – jelentette ki Szerhij Gaidai kormányzó egy pénteki tévéinterjúban, miközben az oroszok Ukrajna elleni inváziója 121. napja tart.

„Nincs értelme azoknak a pozíciókban maradni, amelyeket sok hónapon keresztül darabokra zúztak, csak azért, hogy ott maradjunk”

– mondta Gaidai.

A város az egyik utolsó jelentős, ukrán ellenőrzés alatt álló hely a Donbász régióban lévő Luhanszkban, ahol Oroszország jelentős – bár lassú – előrelépést tett ott az elmúlt hetekben. A város több mint 90%-a megsérült, és a védőknek vissza kell vonulniuk erősebb pozícióba. Korábban Gaidai azt írta, hogy az ukrán csapatok visszaverték az orosz támadást Liszicsanszk déli peremén, Luhanszk utolsó, teljesen ukrán ellenőrzés alatt álló városa ellen.

Elmondta, hogy a városban tartózkodó csapatok „már megkapták a parancsot, hogy új állásokba költözzenek”, de nem jelezte, hogy ezt már megtették-e, és hogy pontosan merre tartanak.

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK