Az ukrán csapatok kivonulnak Szeverodonyeckből

0
587
Facebook

Szeverodonyeck több mint 90%-a megsérült, a védőknek vissza kell vonulniuk erősebb pozícióba.

Az ukrán katonáknak ki kell vonulniuk a nagyrészt oroszok által ellenőrzött Luhanszk megyebeli  Szeverodonyeck városából – jelentette ki Szerhij Gaidai kormányzó egy pénteki tévéinterjúban, miközben az oroszok Ukrajna elleni inváziója 121. napja tart.

„Nincs értelme azoknak a pozíciókban maradni, amelyeket sok hónapon keresztül darabokra zúztak, csak azért, hogy ott maradjunk”

– mondta Gaidai.

A város az egyik utolsó jelentős, ukrán ellenőrzés alatt álló hely a Donbász régióban lévő Luhanszkban, ahol Oroszország jelentős – bár lassú – előrelépést tett ott az elmúlt hetekben. A város több mint 90%-a megsérült, és a védőknek vissza kell vonulniuk erősebb pozícióba. Korábban Gaidai azt írta, hogy az ukrán csapatok visszaverték az orosz támadást Liszicsanszk déli peremén, Luhanszk utolsó, teljesen ukrán ellenőrzés alatt álló városa ellen.

Elmondta, hogy a városban tartózkodó csapatok „már megkapták a parancsot, hogy új állásokba költözzenek”, de nem jelezte, hogy ezt már megtették-e, és hogy pontosan merre tartanak.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .