Kezdőlap Címkék Születésnap

Címke: születésnap

Andy Landy mosolyalbuma – 150 éves a NÉPSZAVA

ÜNNEPEL A NÉPSZAVA vagy SZÜLETÉSNAP! Orbán Viktor magyar miniszterelnök az első uniós vezető, aki felkerült a Riporterek Határok Nélkül (RSF) nemzetközi újságíró-szervezet „sajtószabadság ellenségeit” felsoroló listájára – írta az Euractiv, már 2021-ben. A szervezet azzal indokolta Orbán szerepeltetését a listán, hogy mióta pártjával együtt 2010-ben hatalomra került, lépésről lépésre az ellenőrzésük alá vonták a magyar médiát.

AL

„….népünk szeretett vezérének hatvanadik születésnapjára”

 

Üdvözli Őt hálás népe,
sok barátja, ellensége,
újságíró, migránshorda.
Szalonnából van a torta!
Ma mindenki reá hallgat.
Ebből lesz az új kétharmad!
(444)

„…… ……. hatvan éves –
nem kell keresnem szavakat
ha így egyszerűen leírom,
tudom már, mit jelent e nap.
…… …….. hatvan éves.
Így szól a hír. S a felelet:
kilép medréből: a szívekből
árad feléje a szeretet.

A szeretet.
Ha róla szólnak,
ahogy kimondják a nevét,
színültig telik szeretettel,
fénylő mosollyal a beszéd.
Róla szól a munkás a gyárban
és este, otthon a család
elmúlt napot, jövőnket mérni
előveszik egy-egy szavát.
Falvak mélyén, kemencefénynél,
ha ül a szomszéd s szóba kezd:
„…… ……. megígérte…”
„…… ……. mondta ezt…”
Neve a bizonyság pecsétje
megfontolt okos szavakon,
fölépült már, fölépült várad,
falai ronthatatlan állnak
szívünkben, Bizalom!”

Nádas: az Orbán rendszer egyfajta kelet-európai maffia

A jeles magyar író a Neue Zürcher Zeitungnak nyilatkozott 80-ik születésnapja alkalmából. A legbefolyásosabb svájci lap természetesen érdeklődött arról is, hogy mit gondol a nemzeti együttműködés rendszeréről, melyet Orbán Viktor 2010 óta üzemeltet?

“Ez egyfajta kelet-európai maffia, amely igen szorosan kapcsolódik az orosz és az ukrán maffiához” – válaszolta Nádas Péter. Akit arról is megkérdeztek, hogy vajon milyen kapcsolat fűzi a magyar miniszterelnököt minden oroszok elnökéhez Vlagyimir Putyinhoz?

“A magyar katonai vezetés az orosz invázió második napján csapatokat állomásoztatott az ukrán határ közelében. Miért volt Magyarország készenlétben? Ukrajna ellen akart harcolni? A magyar miniszterelnök valószínűleg ígéretet kapott Putyintól. Amikor kitört a háború, akkor Orbán Viktor arra számított, hogy úgy történnek a dolgok mint 1953-ban Berlinben, 1956-ban Magyarországon és 1968-ban Csehszlovákiában. Minden eldől egy álcázott hadműveletben. Ukrajnában valójában nem katonai hanem titkosszolgálati akció indult el. Éppúgy mint a Krím annektálásakor” – fejtegette a jeles magyar író. Aki különben úgy látja, hogy már benne vagyunk egy harmadik világháborúban.

“Két nemzedék kell hozzá, hogy a tudatlanok egy újabb háborút kezdeményezzenek. Minden hetedik hadrafogható férfinak el kell pusztulnia, hogy befejezzék. Nem gondoltam volna, hogy ilyen gyorsan bekövetkezik. Ami nagyon nagy csapás, nagy regresszió, nem személyesen rám nézve, mindenkire nézve” – nyilatkozta a 24.hu-nak korábban Nádas Péter.

Nincs vége a történelemnek

Fukuyama optimista jóslata végképp befuccsolt. Nádas Péter szerint nem is igen lehetett másképp, mert Európa keleti felének a történelme egészen másképp alakult mint Nyugat Európáé.

“Demokráciát demokraták nélkül nem lehet csinálni.

Oroszországban példásan nem sikerült. Hazánkban 2006 körül merültek ki a progresszió tartalékai. Oroszországban akkor sem sikerült volna, ha Putyin fogadkozásai őszinték lettek volna. De nem voltak sem személyesek sem pedig őszinték. Egy nagyhatalom titkosszolgálatának a stratégiájához igazodtak. Putyin mindig is egy titkosszolgálat munkatársa volt. Jelenleg sem egy állam hanem egy titkosszolgálat élén áll. Háborújának egyik specialitása az, hogy nem az orosz vezérkar tervezte meg hanem a titkosszolgálatok. Ezek már a cári időkben egybeépültek a szervezett bűnözéssel, és ez ma sincs másként. Az ukrajnai hadjárat ezért olyan brutális, és ezért olyan dilettáns.

Egyfelől zajlik a konfliktus, amely függetlenül attól, hogy mennyire értelmes vagy értelmetlen, pusztítja az emberi életeket. Mások pedig közben gondtalanul nyerészkednek az eszkaláción” – hangsúlyozta Nádas Péter.

Szülinapi ajándék Putyinnak – Nagy robbanás történt az Oroszországot a Krímmel összekötő hídnál

Nagy robbanás történt az Oroszországot a Krímmel összekötő hídnál, egy útszakasz teljes egészében  a Kercsi-szorosba omlott.

A Krímet és Oroszországot összekötő hídon ma reggel keletkezett tűz  felrobbantott egy teherszállító kamiont, aminek következtében az arra elhaladó vonat hét üzemanyagtartálya kigyulladt. Bár a tűz a híd vasúti sínekén égett, az úttest egy része a Kercsi-szorosba omlott a robbanás következtében.

Hogyan reagáltak az orosz hatóságok?

Vlagyimir Putyin utasította kabinetjét, hogy hozzanak létre egy kormánybizottságot „a krími hídon kialakult vészhelyzettel kapcsolatban” – jelentette be sajtótitkára, hozzátéve, hogy a tisztviselők jelenleg nem tudják megbecsülni, mennyi időre van szükség a híd üzemképessé tételéhez.

Az orosz Szövetségi Nyomozó Bizottság potenciális bűncselekményként kezeli az esetet.

Alekszandr Baskin orosz szenátor az állami újságíróknak azt mondta, hogy Moszkva a krími híd elleni támadásra „esetleg aszimmetrikus választ” fog adni. Oleg Morozov duma-helyettes eközben azt mondta, hogy a híd elleni „terrortámadás” felkér egy „szabályok nélküli hadüzenettel”.

Mi történt

A RIA Novosztyi orosz állami hírügynökség arról számolt be, hogy szombat reggel felfüggesztették a teljes forgalmat a Krími hídon, miután állítólag kigyulladt egy üzemanyagszállító tartálykocsi. Oleg Krjucskov, Oroszország krími kormányfőjének tanácsadója a Telegramon közzétett bejegyzésében elmondta, hogy a tüzet egy felrobbant üzemanyagszállító tartályhajó okozta. Hangsúlyozta, hogy a híd tartóívei a hírek szerint sértetlenek. Krjucskov azt is kijelentette, hogy a Krím-félszigetnek vannak tartalék élelmiszer- és üzemanyagkészletei arra az esetre, ha a hídon áthaladó forgalom fennakadna.

Az orosz Nemzeti Terrorizmusellenes Bizottság forrásai azt mondták az RBC hírügynökségnek, hogy először egy teherszállító teherautó robbant fel, aminek következtében egy elhaladó vonat fedélzetén hét üzemanyagtartály kigyulladt. Vlagyimir Konsztantyinov, a krími parlament elnöke „ukrán vandálokat” hibáztatott a híd útpályáinak megrongálásáért, bár ragaszkodik ahhoz, hogy a károkat hamarosan helyrehozzák . (Az utak a vízbe estek.)

Megjegyezte, hogy az operatív szolgálatok, amelyeknek a hídon kialakult helyzetet kellett volna figyelniük, nem akadályozták meg időben a veszélyhelyzetet, hiába kérte Nyikolaj Patrusev, az Orosz Föderáció Biztonsági Tanácsának titkára a  biztonsági intézkedések megerősítését.

„Természetesen mindenki odafigyelt a támadás időpontjára. Nyilvánvaló, hogy ezt kifejezetten Vlagyimir Putyin orosz elnök évfordulójára tették ” – mondta a szakértő.

A krími hídon a rendkívüli állapotot október 8-án, szombaton történt robbanásért Mihail Podoljak, az ukrán elnöki hivatal vezetőjének tanácsadója elismerte Kijev felelősségét a létesítményben történt robbanásért.

Olekszij Danilov, az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács titkára egy videót tett közzé az égő hídról Marilyn Monroe klipje mellett, amint „Boldog születésnapot, elnök úr”  című dalt énekeli.

Putyin 70

A nagy cárokkal méri magát minden oroszok elnöke, aki azért nem ment el Gorbacsov temetésére, mert a Szovjetunió kommunista pártjának utolsó vezetője hagyta szétesni a birodalmat.

“Ez volt a huszadik század legnagyobb tragédiája” – mondta erről Vlagyimir Putyin, aki megpróbál annyit visszaszerezni a szétesett birodalomból amennyit csak lehet. Minden valószínűség szerint ezért indította meg a hadműveleteket Ukrajna ellen február 24-én. Több mint hét hónap után a hadjárat kudarc. Erős koalíció jött létre vele szemben külföldön, de otthon egyelőre megdönthetetlennek látszik. Dehát Pál cárt is meggyilkolták a brit nagykövet buzdítására és saját fiának tudtával. De Gaulle tábornok nem véletlenül hangsúlyozta: a sikernek sok apja van, de a kudarc mindíg árvagyerek.

Putyin útja a hatalomhoz

Szentpétervár-Leningrád szörnyű árat fizetett azért, hogy ellenállt Hitler csapatainak: több mint hatszázezer ember halt meg az ostrom idején. Putyin ebben a városban nőtt fel, ahol a túlélés volt az egyetlen cél. Az ifjú Putyin már gimnazista korában fekete öves dzsudó bajnok lett, és jelentkezett a KGB-hez, amely a Szovjetunió egyik legfontosabb szervezete volt. A titkosszolgálat akkoriban már diplomás tisztikart akart. Putyin a jogi egyetemet végezte el, és hamarosan az egykori NDK-ba került. Drezdában ő irányította az orosz titkosszolgálatot akkor amikor leomlott a berlini fal, és véget ért a szovjet rendszer Németországban.

Hazatérve szülővárosában a polgármester gazdasági ügyekkel foglalkozó helyettese lett. Ebben a minőségben lepaktált a maffiával és hatalmas pénzeket szerzett Szentpétervárnak és saját magának. Putyin vagyonát ma már 40 milliárd dollárra becsülik.

Jelcin elnök megbízta a KGB átszervezésével majd kinevezte miniszterelnöknek.

A KGB utódszervezete, az FSZB őt javasolta elnöknek, és Jelcin rábólintott. Majd meghalt. Oroszország új ura, akit alig ismertek honfitársai, azzal szerzett népszerűséget, hogy brutálisan leszámolt a csecsen lázadással. Ehhez az ürügyet olyan merényletek teremtették meg, melyeket valószínűleg maga Putyin szervezett.

Egyedül a piramis csúcsán

Putyin gyorsan eltette láb alól vetélytársait. Ki Szibériába került mint Hodorkovszkij, kit pedig lelőttek a Vörös téren mint Nyemcovot. Egykori KGB-s barátai fontos posztokra kerültek az állami és az üzleti életben. Ma minden döntést ez a csoport hoz meg. Amikor az Ukrajna elleni háborúról döntöttek, akkor Putyin csakis őket kérdezte meg. Sem a külügy sem pedig a hadsereg véleményére nem volt kiváncsi. Hadügyminiszternek KGB-s tiszt társát, Sojgut nevezte ki. Aki az ukrajnai háború első szakaszában bizonyította tökéletes alkalmatlanságát erre a posztra. Azóta Putyin maga vette át a hadműveletek irányítását Ukrajnában, de hiába: még rosszabbul mennek a dolgok – legalábbis Oroszország szempontjából. Nemrég Putyin négy kormányzóságot orosz területnek nyilvánított Ukrajnában, de ezt senki sem ismerte el. Az orosz elnök atomfegyverrel fenyegetőzik. Ez az utolsó aduja, amely még megmaradt.

A CIA szorgosan keresi azt a hatalmi csoportot, amely megbuktathatná Putyint Moszkvában. 1953-ban Sztálin halála után a titkosszolgálat hatalomra törő vezetőjét, Lavrentyij Beriját Zsukov marsall és Moszkalenko tábornok tartóztatta le. “További sorsa ismeretlen”. Putyin is végezheti úgy mint ellenfelei, mert az orosz elit sem szeretne vele együtt eltűnni egy sötét lyukban, ahol Észak Koreával osztozhatnak a pária sorsban.

SZÜLETÉSNAP

Tízéves lett a DK. Tíz éve, hogy egy kölcsönvett kőbányai pártirodán összegyűltünk néhány tucatnyian, többségükben addigi MSZP-sek, az egykor MDF-es Debreczeni József, a pártonkívüli baloldali Niedermüller Péter és az egykor SZDSZ-es én, és megalapítottuk az új pártot azon a néven, amelyet korábban az MSZP-n belüli, Gyurcsány Ferenc, Vitányi Iván és Molnár Csaba nevével fémjelzett platform viselt.

Azután elmentünk egy újlipótvárosi kávéházba, és megtartottuk az új párt első sajtótájékoztatóját. Az alakuló összejövetelen elfogadtunk egy alapító nyilatkozatot, megválasztottuk az elnökséget, benne Gyurcsányt elnöknek, Vitányit örökös tiszteletbeli elnöknek, Molnárt ügyvezető alelnöknek választottuk, mi hárman pedig Debreczeni Jóskával és Niedermüller Péterrel alelnökök lettünk, annak kifejezésére, hogy az új párt nem egyszerűen az MSZP-ből kivált szocialistáké, hanem olyan liberálisoké és konzervatívoké is, akik együtt kívánnak fellépni az épülő orbáni önkényuralommal szemben, a demokratikus jogállam újjáépítéséért, a magyar progresszió tradícióit folytatva.

A születésnapi rendezvényen – mint minden évben – Gyurcsány mondott okos, kedves, élvezetes beszédet, amely – noha az elején az ellenkezőjével fenyegette a hallgatóságot – kifejezetten szellemes volt. Helyes dolgokat mondott a mai politikai helyzetről, a remélt majdani demokrata kormányról, a hatpárti szövetségről, melyet mint demokrata hazafias koalíciót emlegetett.

Egyetlen dolog nem stimmelt a hangulatos beszédben.

„Az, ami most történik, itt a tizedik születésnapunk környékén, amikor létrejön az Orbánnal szembenálló demokraták hazafias koalíciója, az valójában az, amiről 2010-ben és 11-ben beszéltünk. Hölgyeim és uraim, megérkeztünk” – mondta elégedetten Gyurcsány.

Hát nem. Amiről 2011-ben beszéltünk, az más volt, mint a mostani hatpárti szövetség. Amiről 2011-ben beszéltünk, az szocialisták, liberálisok és konzervatívok szövetsége volt egy pártban, a progresszív magyar hagyományok, az egyértelmű nyugati orientáció jegyében. Ehhez képest a mai helyzet két dologban különbözik.

A mai DK egyértelműen szocialista párt, amelynek immár nem alelnöke sem Debreczeni, sem Niedermüller, sem én. Vannak ugyan egykori SZDSZ-esek a vezető testületekben, de nincs liberalizmus a párt politikájában.

A gazdaságpolitikát, a társadalompolitikát, a jogpolitikát tekintve eltűntek a párt dokumentumaiból és mindennapi üzenetiből azok az elemek, amelyeket nem az egykori MSZP-ből hoztak magukkal az onnan jöttek.

De vajon baj-e az, ha a széles összefogás nem egy pártban, hanem a hat párt szövetségeként valósul meg?

Ez annyiban jelent mást, mint amiről tíz éve beszéltünk, hogy a hatpárti szövetségbe – leginkább a Jobbikkal és az LMP-vel – bekerült a magyar jobboldal nacionalizmusa, bekerült egyfajta harmadikutas kapitalizmus-ellenesség, ami a tíz évvel ezelőtti DK-ban elképzelhetetlen volt.

A Fidesz alternatívájaként nem a magyar progresszió tradícióit folytató párt lép fel, hanem egy sokkal inkább vegyes profilú szövetség. Hogy ez előnyös-e, azt most félreteszem. Kétségtelen, hogy úgy tűnik: a Fidesszel csak ez a vegyes profilú szövetség képes a győzelem reményével felvenni a harcot.

De az mindenképpen megállapítható: ez nem az, amiről tíz éve beszéltünk.

Andy Landy mosolyalbuma

Csak aki regisztrál, az kaphatja meg a védőoltást! – by Müller Cecilia.

AL

 

Az angol királynő férje nem ünnepli 100-ik születésnapját

Fülöp herceg, aki 2021 júniusában lesz százéves nem kíván semmiféle pompás rendezvényt, sőt ő maga sem kíván megemlékezni arról, hogy 100 éves. Legalábbis így értesült a londoni Daily Mail.

„Ha valaki nem akarja, hogy ünnepeljék, akkor nem is ünneplik meg”

– nyilatkozta egy magát megnevezni nem kívánó udvaronc a Daily Mailnek.

Fülöp herceg jelenleg a windsori kastélyban él Erzsébet királynő oldalán – elzárva a világtól a Covid-19 járvány miatt.

Az unokák ünneplésre készülnek

Harry és Meghan, akik Kaliforniában élnek, visszatérnek  Európába, hogy jelen lehessenek a 100-ik születésnapon – ha Fülöp herceg végül meggondolja magát. Ugyanígy készülődik Vilmos herceg és neje Katherine is.

Július elején szobrot avatnak Londonban – Diana hercegnő mindkét fia jelen akar lenni az ünnepségen. Fülöp herceg viszont, aki nemigen kedvelte a menyét, kérdéses, hogy résztvesz-e a jeles eseményen. Diana, aki 1997-ben halt meg Párizsban mindmáig a királyi család legnépszerűbb tagja. Vele ellentétben Fülöp herceg kifejezetten népszerűtlen.

100-ik születésnapja ennek ellenére nagy ünnep lenne az Egyesült Királyságban, ha maga az ünnepelt is így akarná.

Top ötletek a születésnapod megünneplésére

0

Ötletek a születésnapodra

Állítólag ez a nap más mint a többi, és ezt te is jól tudod… Hát, az igazság az, hogy általában ahogy öregszünk, hogy veszít jelentőségéből a születésnapunk. Kis családunk körében megünnepeljük, de ha csak nem nagyobb kerek évfordulóról van szó, akkor nem érdemes nagy felhajtást csapni. Végtére is gyakran a saját pénztárcád bánja… Vannak persze akik szeretik a nagy partikat, de lehet, hogy egy csendesebb embernek nagyobb öröm mondjuk párezer forint megforgatása egy magyar online casino oldalon. Ezeket a dolgokat figyelembe véve a következőkben adunk pár alternatív ötletet arra, hogy hogyan ünnepeld meg a születésnapodat.

Születésnapok: megöregszünk, és azt gondoljuk, hogy nem akarjuk megünnepelni őket. Az igazság az, hogy legbelül a legtöbben szeretnénk. Akár egy barátod születésnapjára keresel ötleteket, akár a sajátodat tervezed, rengeteg módja van annak, hogy megünnepeld ezt a különleges napot, mint egy újabb nap körüli utazást. Függetlenül attól, hogy hányadik évedbe sétálsz be, mindig jó ötlet valami különlegeset tenni a születésnapod alkalmából.

Nézd meg ezeket az ötleteket, amelyekkel a barátaiddal és a családoddal együtt élvezheted a napodat, illetve böngészd át azokat az ötleteket, amelyekkel magadnak teremthetsz egy jobb napot a sok szürke hétköznap között.

1. Rendezz házibulit

Ha már régen nem lógtatok együtt a barátaiddal, a születésnapod remek ok lehet arra, hogy összehívj mindenkit egy vidám házibulira, amelybe a személyre szabott boldog születésnapot kívánó udvari tábláktól kezdve az otthonodban elhelyezett születésnapi bannerig minden belefér. Hé, ez a te születésnapod! Akkor miért ne menj el az ünneplésig? A kedvenc ételek rendelésétől kezdve a kedvenc lejátszási listád lejátszásáig tegyél meg mindent, ami jól esik a születésnapodon, és hívd meg a barátaidat, hogy csatlakozzanak a mókához.

2. Foglalj asztalt a kedvenc helyeden a szeretteiddel

Van olyan étterem, amelyet szívesen látogatsz? Lehet, hogy általában nem szoktál időt szakítani arra, hogy elmenj oda enni, akár a helyszín vagy az ár miatt, de ha valami különlegesebbet szeretnél tenni a különleges napodon, akkor ez lehet a tökéletes alkalom erre. Kérd meg barátaid és családtagjaid, hogy igyekezzenek a lefoglalt időpontban megjelenni, mivel a legtöbb fancy étterem nem ültet le hiányos társaságokat.

3. Kiránduljatok egy nagyot!

Ha vannak olyan barátaid, akik ugyanúgy szeretnek kirándulni, mint te, egy utazás a születésnapodra remek ötlet lehet, különösen, ha vannak olyan barátaid és családtagjaid, akikről tudod, hogy szeretnek túráznil. Akár nemzeti parkokba szóló jegyeket szereztek, amelyeket meglátogathattok, akár egy bulivárosba szeretnétek elutazni, számos oka van annak, hogy egy születésnapi autós kirándulás megtervezése remek módja legyen a napod megünneplésének.

Annak érdekében, hogy a kirándulás a terveknek megfelelően menjen, szánj időt az útvonal és az utazás megtervezésére, beleértve az út mentén található kötelező látnivalókat, az elérhető szállodákat és Airbnb-ket, a benzint, valamint az étkezési és italfogyasztási helyeket. A költségek csökkentésének egyik módja, ha olyan barátokat és családtagokat keresel meg, akik az útvonal mentén lévő területeken élnek – ők remélhetőleg szívesen elszállásolnak téged és barátaidat.

4. Medencés buli?

Ha nyár van, és nem tudsz betelni a napsütéssel, tölts egy kis időt a szabadban, és élvezd a medencézésre alkalmas időt. Akár egy flancos belvárosi uszodában foglalsz asztalt, akár egy medencepartit tervezel ott, ahol laksz, a nyári szórakozás mindig remek módja annak, hogy megünnepeld a különleges napodat. A frissítő italoktól kezdve a napozáson át a helyi DJ jó zenéjéig mindig jó ötlet összegyűjteni a barátaidat egy epikus medencés bulira.

5. Vonulj el a világtól!

Ha már unod az állandó zsibongást, a telefonod állandó csipogását, amikor olyan emberek is felköszöntenek, akikkel évente ezen az egy napon írnak neked, akkor érdemes kikapcsolni a készüléket és az agyadat is. Ha megteheted, akkor vonulj el a világtól, a születésnapod legyen egy kis detox, amikor nem foglalkozol a munkahelyi gondokkal, a családi drámákkal és mások apró-cseprő dolgaival. Ez a te napod elvileg, ilyenkor megengedheted magadnak, hogy csak a saját dolgoddal, gondolataiddal foglalkozz. Nem szereted a gondolataid, akkor vigyél egy könyvet magaddal!

Ötletek a tartalmas születésnaphoz

Íme néhány dolog, amit a születésnapodon megtehetsz, hogy sokkal tartalmasabbá és különlegesebbé tedd:

  1. Kérj egy kis “én időt”: A mindennapok nyüzsgése mellett az egyik legnagyobb ajándék, amit adhatsz magadnak, ha van néhány órád magadra.
  2. Lépj ki a komfortzónádból: Tégy ma valamit, amit még soha nem tettél meg, különben a hátralévő napjaidat rengeteg „mi lett volna, ha” -vel fogod leélni.
  3. Egyél olyan ételt, amit még sosem próbáltál: Felejtsd el a kalóriaszámodat akár csak egy napra is. Ez évente csak egyszer fordul elő, úgyhogy egyél kedvedre.
  4. Adományozz az általad támogatott ügyeknek: Ahelyett, hogy csak posztolnál róla a közösségi médiában, próbálj meg adományozni az ügyeknek, amelyek fontosak számodra.
  5. Készítsd el a saját mesterművedet: Engedd szabadjára a kreatív oldaladat. Csatornázd le az előző év összes frusztrációját, stresszét és csalódását azzal, hogy megalkotod a saját mesterművedet.
  6. Vegyél magadnak ajándékot: Kényeztesd magad egy wellness szállodában, vedd meg azt a cipőt, amire mindig is vágytál, szerezd be azt az órát, amivel egész évben szemezgettél. Nem kell megvárnod, hogy valaki megajándékozzon a születésnapodon. Gondolkodj előre, és vedd meg magadnak azt az ajándékot.

Összefoglalva

Sokszor az emberek arra gondolnak, hogy a barátaiknak és a családjuknak örömet szerezzenek a születésnapjukon. Felejtsd el mindezt; ez a te napod, és megérdemled, hogy úgy ünnepelj, ahogy jónak látod. Tervezd meg a számodra tökéletes ünneplést, és hagyd, hogy az emberek úgy csatlakozzanak, ahogyan szeretnének. Ha egyáltalán szeretnéd, hogy csatlakozzanak!

Pelé 80

0

Pénteken ünnepli születésnapját a futball koronázatlan királya, akinek vezérletével Brazília háromszor is megnyerte a világbajnokságot.

Pelé válogatott búcsú mérkőzésén a Maracana stadionban csaknem 140 ezer ember tapsolt a világsztárnak.

Aki Puskást és Pelét látta futballozni az mindent látott amiért érdemes kimenni a meccsre.

puskas.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Puskás így nyilatkozott róla: „a világ legjobb labdarúgója Alfredo di Stefano, de ez csak azért van így, mert Pelé nemcsak futballista hanem több annál!”

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság az évszázad sportolójává választotta bár egyetlen olimpián sem vett részt.

Az első világbajnokságon (1958), melyen a 17 éves Pelé résztvett, döntő fontosságú gólokat rúgott. Tizenkét évvel később már zseniális karmestere volt a világbajnokságot nyerő brazil csapatnak. Közben 1962-ben nélküle nyert a VB-n Brazília, mert az első mérkőzésen megsérült.

Brazil honfitársa, Tostao így beszélt Pelé jelentőségéről: „Neymar jó ebben, Cristiano Ronaldo jó abban, Messi amabban, de Pelé mindent tudott a fociról!”

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!