Kezdőlap Címkék Svéd

Címke: svéd

Bréking nyúz, 2018. 09. 15. – Tudósítás a másik valóságból

0

Lassan múlik a Sargentini-sokk, visszatér az élet a rendes kerékvágásba, lehet megint migránsozni, megszokta már a magyar, hiányolná, ha nem kapná meg a mindennapi betevő migránsát. Mari néni, Józsi bácsi, eszükbe se jusson Svédországba menni, rettentő hely lett a migránsok miatt, az összes svéd retteg és fél, Malmőben már nappal sem mernek kimenni az utcára az emberek, mindenki odahaza van, a legtöbb helyen már nincs is utca, minek, ha nem használja senki.

Tessék itthon maradni, mert mindenhol jó, de a legjobb ott, ahol hamarosan megint lesz nemzeti konzultáció. Miközben Orbán Trumphoz törleszkedik, a több brosúrával lemaradt PestiSrácok azon sivalkodik, hogy Amerika messze van, de nem eléggé. Valaki szólhatna nekik, hogy a főnök mostanában nem vevő az ilyen szövegekre.

Még a rendőrök is félnek Svédországban

„Svédországot teljesen megváltoztatta a bevándorlás az elmúlt években. Több nagyvárosban vannak  migránsnegyedek, ahol már csak bevándorlók élnek. Mindennaposak a lövöldözések, a nemi erőszakok, a gyújtogatások. A munkanélküli bevándorlók állami segélyekből élnek, miközben az adott negyedekben virágzik a feketegazdaság. Svédországban élő magyarok nyilatkoztak nekünk, hogyan változott meg az ország az elmúlt évtizedekben.

Sok helyre fényes nappal sem mernek bemenni a svédek Malmőben. Ezek olyan helyek, amelyeket megszálltak a migránsok, és no-go zónákat alakítottak ki.

De nincs ez másként Göteborgban sem, ahol naponta törnek ki verekedések. Több helyre még a rendőrök is alig mernek bemenni. Itt több nőt is zaklattak már szexuálisan. A választás előtti utolsó napon kameránk előtt vittek el több migránsbarát szociáldemokrata szimpatizánst a Svéd Demokraták egyik utolsó kampányrendezvényéről. A bevándorlásellenes svéd demokraták szeretnének rendet tenni az országban, és megállítani a migránsáradatot.” (Origo: Így döntötték össze a migránsok a békés Svédországot).

Családbarát Dömötör

„A kormány nem titkolt célja, hogy Magyarországot családbarát hellyé tegye, az ehhez szükséges további lépéseket egy nemzeti konzultáció keretében szeretnénk közösen eldönteni”- mondta Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki  Kabinetiroda parlamenti államtitkára szombaton Tatán, a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) hagyományos őszi találkozóján. Hozzátette, hogy a konzultáció előkészítése már gőzerővel zajlik, pár héten belül el is indul.

Szeretnénk az a hely lenni Európában, amely bebizonyítja, hogy az önfeladásnak nincs helye, és saját erőnkből is képesek vagyunk megerősíteni közösségeinket, az erős családok pedig Európa megújulásának pótolhatatlan főszereplői”. (888: Pár héten belül indul a új Nemzeti Konzultáció).

Talonban tartott alternatív ellenzék

„USA külügyminisztériuma csodálatos szervezet, a világ minden országára tart talonban egy alternatív ellenzéket, akit aztán a demokrácia helyreállítása esetén hatalomba lehet segíteni. Óriási szerencsénkre Magyarország esetében Fekete-Győr András és Szél Bernadett az a két jövendőbeli politikai potentát, akit megtaláltak. Mint az közismert, mindkettőjüknek hasít a karrierje, mély nyomokat hagytak a választópolgárok lelkében, akik a jövő nagy reménységeiként tekintenek rájuk. Bizonyára ezért nem szavaztak rájuk most.

Más okát el sem tudjuk képzelni.

Hogy addig se unatkozzanak, elnyertek valami amerikai ösztöndíjat olyan tudás megszerzésére, ami hazahozható. Fegyőr András az International Visitors Leadershipprogram ösztöndíjasa lesz. Az ösztöndíjat korábban Antall József és Horn Gyula is megkapta, akárcsak Tony Blair, Margaret Thatcher, Gerhard Schröder, Willy Brandt vagy Nicolas Sarkozy. Hát nem nyugodtam meg. Ennek a felsorolásnak szinte mindegyik tagja látványosan bukott meg, miután rendesen tönkretette az országát.” (PestiSrácok: Amerika messze van, de nem eléggé – avagy Szél és Fekete-Győr diverzáns-képzésen).

Svédország – Szijjártó után 

„A bevándorláspárti svéd kormány újabb támadást indított Magyarország ellen”. Így reagált Szijjártó Péter arra, hogy Heléne Fritzon svéd migrációs miniszter egy uniós kérdésekkel foglalkozó szemináriumon bírálta Magyarország menekültpolitikáját, és emlékeztette a magyar külügyminisztert, hogy 1956-ban Svédország lelkesen fogadott be magyar menekülteket. A svéd miniszter szerint elvárás lenne, hogy Magyarország ugyanilyen módon vállaljon felelősséget az EU közös menekültpolitikájában.

Szijjártó Péter mindezt történelemhamisításnak nevezte, szerinte Brüsszel és a svéd kormány azért támadja Magyarországot, mert átláthatóságot vár el a külföldről finanszírozott bevándorláspárti szervezetektől.

A svédek tehát kihúzták a gyufát Magyarországnál, ebből pedig egyenesen következik, hogy át kell értelmeznünk, amit eddig Svédországról tudtunk és gondoltunk.

Svédország – Országismertető

Államformája: Bevándorláspárti ország.

Közjogi méltóságok: Az ország élén a király áll, a miniszterelnök hatalma nem számottevő, Orbán Viktor például sokkal messzebbre tudja köpni a szotyolát, mint a svéd miniszterelnök.

Irodalmi élet: elhanyagolható, a legismertebb svéd vers egy ismeretlen költő Petőfi-átirata. A Szeptember elején című költeményt számos nyelvre próbáltak már lefordítani, de egyik kísérlet sem járt sikerrel. Egyedül magyar fordítása van, amely így hangzik: „Még nyílnak a völgyben a svéd virágok, /De már nem sokáig, mert úgy kiirtom mindet, mintha fák volnának a Városligetben.”

Tudományos élet: Svédországban nincs tudományos élet, az utolsó jelentős gondolkodó Alfred Nobel volt, ám az ő munkássága is eltörpül Kósa Lajos tudományos teljesítménye mögött.

Életszínvonal: Svédországban nagyon alacsony az életszínvonal. Egy példa: a budapesti svéd nagykövetnek például sokkal kisebb háza van, mint Szijjártó Péter magyar külügyminiszternek.

Földrajz: Svédország hidegebb, mint Magyarország, a folyók rövidebbek, a tavak sekélyebbek és a völgyek is kevésbé mélyek, mint nálunk.

Városok: Svédország fővárosa Trianon.

Beszélt nyelvek: a svédek semmilyen nyelven nem beszélnek, ily módon sem egymással, sem más népekkel nem képesek kommunikálni. Egyetlen ismert nyelvjárásuk a tegező módban ismert ikea, amely nem beszélt, hanem holt nyelv, és már olyan régen kihalt, hogy írásos formája nem is létezik, ezért szájhagyomány útján terjed.

Sportélet. A svéd futball csapnivalóan gyenge, a magyar válogatott sokkal jobb, mint a svéd nemzeti tizenegy. Kivéve, amikor egymás ellen játszanak, mert akkor többnyire a svédek győznek.

Gazdaság. Az ország legfőbb bevételi forrása a bérvadászat, aminek az a lényege, hogy minden évben meghívják Semjén Zsolt magyar miniszterelnök-helyettest, aki elejt néhány háziasított rénszarvast.

Társadalom: Svédországban olyan rossz a közbiztonság, hogy az emberek ki sem mernek menni az utcára. Ezért a svéd kormány azt tervezi, hogy a fölöslegessé vált utcákat elbontják, és helyettük a magyar modellt követve, stadionokat és kisvasutakat építenek.

Simán nyertek az angolok, a horvátok büntetőkkel jutottak az elődöntőbe

0

A szombati két mérkőzés közül a délutáni találkozón úgy látszott, hogy mindkét csapat arra törekszik, hogy a futballnak minél rosszabb hírverést csináljon. Ebben a svédek voltak a jobbak, játékban viszont az angolok így ők jutottak a legjobb négy közé.

Az esti meccsen a házigazda oroszok a horvátokkal játszottak. Az első félidőben küzdelem volt, játék alig. Aztán az addig meglehetősen kényelnesen játszó horvátok váratlanul, de nem érdemtelenül gólt kaptak, vagyis az oroszok megszerezték a vezetést. (Gyenisz Cserisev )

MTI/AP/Alekszandr Zemljanyicsenko

Ekkor kezdtek el a horvátok is játszani, aminek viszonylag hamar meg is lett az eredménye, mert egy szép támadás végén sikerült kiegyenlíteni. (Andrej Kramaric fejelt hat méterről a hálóba.)

A hosszabbításban a horvát csapat volt aktívabb, meg is szerezték a vezetést, ám a hazai közönség előtt játszó oroszoknak sikerült egyenlíteniük.

A tizenegyespárbajt a horvátok nyerték, így ők játszhatnak szerdán Angliával a döntőbe jutásért.

Horvátország-Oroszország a rendes játékidőben 1-1, hosszabbításban 2-2, tizenegyesekkel a horvátok jutottak tovább.

Bréking nyúz, 2018. 06. 21. – Tudósítás a másik valóságból

0

Az Origo bottal üti a Jobbikból távozók nyomát, Kövér László egy kispályás hátvéd, Luxus Viviéknél kötelező a szex, a 888 címe megbukna nyelvtanból, a Ripost kinyomozta, hogy mi történik a legújabb tangabugyiban.

Kihúzzák Vona alól a Jobbikot

„Gyakorlatilag lehetetlen követni a távozókat, megszűnő alapszervezeteket, mi mégis megpróbáltuk. Két regionális igazgató, önkormányzati képviselők és alapszervezetek sokasága mondott nemet a Jobbik balra tolódására. Új helyzet kezd kirajzolódni: ami a szemünk láttára történik, az nem is pártszakadás, hanem egy az egyben kihúzzák Vona Gábor alól a Jobbikot a radikálisok. Hogy reagált erre a pártvezetés? Ügyetlenül.

Pár nappal a radikálisok ásotthalmi zászlóbontását megelőzően új helyzet kezd kirajzolódni: már közel sem pártszakadásról van szó, hanem gyakorlatilag egy az egyben kihúzzák Vona Gábor, és a hozzá köthető pártelit alól a Jobbikot.’ (Már bujkálnak a Jobbik vezetői: lassan elfogy alóluk a párt)

Kövér László Szent Ágoston vallomásain alszik el

1979 óta, amikor elkezdtem a jogi kart, az ELTE kispályás focibajnokságának egyik csapatában játszom. A régi BEAC-pályán kezdtünk, amelyet a(z elmaradt) világkiállításra készülve 92-ben bezártak. Ekkor elköltöztünk, de a bajnokság azóta is jogfolytonosan működik, ahol is egyik volt katona- és évfolyamtársammal mi vagyunk a rangidős játékosok. Eddig háromszor nyertünk bajnokságot, a mostani tavaszi idényt két ponttal vezetjük. Már egyre több időt töltök az oldalvonal mellett, és onnan szurkolok a fiatalabbaknak. Ha beférek a kezdőbe, akkor hátvédposzton játszom, akárcsak a parlamenti válogatottban, ahol azért még biztos csapattagnak számítok.

..Szeretek olvasni is, most éppen Szent Ágoston vallomásait lapozgatom lefekvés előtt. De a filmeket is nagyon kedvelem. Kedvencem Tarkovszkij Andrej Rubljov című műve, de a Trónok harca sorozat epizódjait is követem. (Lokál: Kövér: Jó reggelt kívánok a nyugati politikusoknak.)

Idegen kinézetű zaklatók

A Bravalla nevű rendezvény Svédország legnagyobb zenei fesztiválja, amit eddig minden évben megtartottak. Ám az erőszakoskodó migránsoknak köszönhetően megszakad a hagyomány.

A Bravalláról tavaly már mi is írtunk. 2017-ben legalább tizenegy szexuális zaklatás történt a fesztiválon, ez letartóztatásokhoz is vezetett. 2016-ban pedig negyven fiatal lány panaszkodott arra, hogy „idegen” kinézetű emberek zaklatták őket. Az egyik áldozat, egy 17 éves lány azt mondta: Valószínűleg migránsok támadtak rám. Sajnálom, hogy ezt mondom, de ez az igazság.” (888: Nem vállalják be a szervezők a svéd fesztivált, mert annyi szexuális zaklatás történt rajta)

Ha ha épp reggel van rá idő, az sem probléma

Szerintem nagyon sok házasság azért végződik válással, mert mindkét fél hátradől, belekényelmesedik a helyzetbe. Mi nem vagyunk ilyenek. Bárki bármit mond, mindennek az egyik legfontosabb eleme a szex, ami nálunk mindennapos és kötelező – nevetett Vivi. – Természetesen olykor előfordul, hogy nem úgy jön ki a lépés, de a legtöbb esetben nincs olyan, hogy ne bújnánk össze, és ha épp reggel van rá idő, az sem probléma. Szerintem az intimitás elengedhetetlen a jó házassághoz. (Lokál: Luxus Vivi: Nálunk mindennap kötelező a szex)

A férfiaknak tetszik a rezgőmotorral felturbózott tangabugyi

A nagyjából tizenháromezer forintba kerülő bugyi reklámja arról szól, hogy a vb alatt a nőnek sem kell unatkoznia: ugyanúgy élvezheti a játékot, ahogyan a párja, amikor egymás mellett ülnek a kanapén a tévé előtt. A reklám egyébként nagyon pikánsra sikeredett: A bugyiba épített technológia valóban figyeli a játék menetét, és a csiklóizgató rezgőmotor aszerint kapcsol be, illetve vált erősebb fokozatra, ahogy a meccs zajlik. Csakhogy amint megjelent az interneten a reklám, a felháborodott kommentelők között valóságos lincshangulat alakult ki. Nem egy nő adott hangot annak a véleménynek, hogy a tanga szexista, és lealacsonyítja a nőket. Arról nincs adat, hogy mennyi fogyott a bugyiból eddig, az mindenesetre biztos, hogy a férfi kommentelőknek tetszik az ötlet… (Ripost: Olyasmi történik a legújabb tangabugyiban, ami korábban még soha)

Tíz éve történt: Tiltakozás a Mohamed-karikatúrák miatt

0

Tíz évvel ezelőtt, 2007. augusztus 30-án a Független Hírügynökség beszámolt arról, hogy Pakisztán csütörtökön behívatta a külügyminisztériumba Svédország képviselőjét, tiltakozásul egy újabb Mohamed-karikatúra miatt, amely egy svéd napilapban jelent meg.

Egy évvel ezelőtt a legnagyobb dán lap jelentetett meg 12 karikatúrát Mohamed prófétáról, ami miatt hónapokon át háborgott az iszlám világ.

Az újabb, svéd karikatúra úgy ábrázolja Mohamedet, hogy

a prófétának emberi az arca, de kutyateste van.

A pakisztáni külügyminisztérium kemény hangú nyilatkozatban “sértőnek és istenkáromlónak” minősítette a rajzot. A dokumentum szerint “sajnálatos, hogy egyes európaiak összekeverik a véleményszabadságot 1,3 milliárd moszlim szándékos durva megsértésével”. A pakisztáni külügyi nyilatkozat úgy ítéli meg, hogy ez az európai tendencia mostanában erősödik.

A svéd ügyvivő kijelentette, hogy szerencsétlennek tartja a karikatúra közlését, és teljes mértékben osztja a moszlim közösség véleményét.

Korábban Irán is tiltakozott a svéd Mohamed-karikatúra ellen.

Megtalálták az eltűnt svéd újságírónő maradványait

0

A 30 éves Kim Wallt augusztus 10-én látták utoljára. A dán rendőrség közlése szerint megcsonkított holttestét a koppenhágai sziget partján találták meg.  A nap folyamán sajtótájékoztatón ismertetik az ügy részleteit.

A rendőrség azt már korábban megállapította, hogy a fejet, a kezeket és a lábakat szándékosan vágták le a törzsről. A torzót egy kerékpáros találta meg hétfőn a tengerparton.

A szabadúszó újságírónőt utoljára augusztus 10-én látták a színes egyéniségként ismert polihisztor, Peter Madsen 40 tonnás, 18 méteres tengeralattjáróján,

amellyel rejtélyes módon megszakadt a rádiókapcsolat aznap éjszakára a Dánia és Svédország közötti tengerszorosban, és amely másnap tisztázatlan körülmények között elsüllyedt egy Koppenhágához közeli öbölben.

A búvárhajó Wall megölésével gyanúsított tulajdonosa előbb azt állította, hogy a róla és találmányairól riportot készítő újságírónőt élve partra tette Koppenhágában még az ominózus estén, letartóztatása után azonban megváltoztatta vallomását, és azt mondta, Kim Wall meghalt egy balesetben a tengeralattjárón, holttestét pedig a tengerbe “temette”.

A hatóságok egyelőre gondatlanságból elkövetett emberöléssel gyanúsítják a társasági emberként, művészként, rakétatervezőként is ismert mérnököt.

A gyanú szerint UC3 Nautilus nevű tengeralattjáróját szándékosan süllyesztette el úgy, hogy ő maga még épp megmenekülhessen.

A búvárhajót később kiemelték és a kikötőbe vontatták, ahol átvizsgálták, de nem találtak benne senkit.

 

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK