Kezdőlap Címkék Space Force

Címke: Space Force

A hiperszonikus Avangard ellen nincs védelem

Putyin elnök azt állítja nincsen védelem az orosz hiperszonikus rakéta ellen. Szerinte az USA egész európai védelmi rendszere elavulttá vált, mert a hiperszonikus orosz fegyverekkel szemben nincs ellenszere!

“Nincs megfelelő védelmünk ezek ellen az orosz fegyverek ellen” – ismerte el a washingtoni szenátus előtt John Hyten tábornok, az USA stratégiai parancsnokságának korábbi vezetője. Az oroszok be is mutatták az új fegyvereket az amerikaiaknak, akik állandóan a transzparencia hiányára panaszkodnak.

Jelenleg csakis Oroszországnak vannak hiperszonikus fegyverei: az Avangard és a rövidebb hatótávolságú repülőgépről kilőhető Kinzsal. Putyin szerint az Avangard a világ bármely pontján csapást mérhet az ellenfélre, mely nem képes védekezni ellene. Bár az oroszok szerint nincs védelem a hiperszonikus fegyverek ellen, de azért ők maguk kísérleteznek egy védelmi rendszerrel – számol be róla az Rt.com.

Űr erők jelenthetik a védelmi megoldást?

Az orosz hírszerzés értesülései szerint az új haderőnemet, az Űr erőket /Space Forces/ azért hozta létre az USA, mert az űrből el lehetne találni az orosz kilövő állásokat vagyis meg lehetne semmisíteni a hiperszonikus rakétákat még azelőtt, hogy felgyorsulnának és ily módon sebezhetetlenné válnának.

Csillagok háborúja?

Reagan elnök ezzel kényszerítette olyan versenyre a Szovjetuniót, amely ebbe gazdaságilag belerokkant és végül bele is bukott. Putyin most ugyanilyen fegyverkezési versenyre akarja kényszeríteni az Egyesült Államokat, melynek a költségvetési deficitje meghaladja az éves GDP 100%-át és gyors ütemben növekszik. Trump elnök nemrég írta alá az USA jövő évi katonai költségvetését, mely minden korábbit meghalad. Az orosz szakértők szerint most az USA-nak kell dollár milliárdokat arra költenie, hogy ellensúlyozza az orosz hiperszonikus fegyverzetet. Trump ezért is forszírozza azt, hogy szövetségesei többet költsenek katonai célokra, mert az Egyesült Államoknak mind nagyobb gondot jelent, hogy ellensúlyozza Oroszország és Kína gyors ütemű fegyverkezését.

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK