Kezdőlap Címkék Siker

Címke: siker

Magyar siker egy nemzetközi rajzversenyen

0

Második helyezést ért Kluge Ida Berta az ENSZ rajzversenyén, amelynek témája az volt, hogyan befolyásolhatja az élelmezésbiztonság és a vidékfejlesztés a migráció jövőjét.

Európából mindösszesen ketten szerepeltek sikeresen az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) az Élelmezési világnaphoz kapcsolódó nemzetközi rajzversenyén.

A 13 éves Kluge Ida Berta, aki

második helyezést ért el a 13-15 éves korcsoportban,

rajzában azt mutatja be, hogy az emberi együttérzés, szolidaritás és empátia elengedhetetlen elemei a migráció kérdésének megoldásához – írja közleményében a FAO.

A 2017-es Élelmezési világnap fő üzenete azt volt: a migráció jövője megváltoztatható, ha gondoskodunk az élelmezésbiztonságról és a vidék fejlődéséről, így az embereknek lehetősége nyílik saját otthonukban maradni és ott felépíteni egy stabil megélhetést.

„A bevándorlás kérdése Európa egyik legnagyobb kihívása, és

a jóra illetve néha nehéz kompromisszumokra való törekvés szükséges

a megoldáshoz”, mondta a magyar lány.

Andorrát még túlélte: távozott Bernd Storck

0

Bernd Storck és a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) közös megegyezéssel szerződést bontott, így a német szakember a szövetségi kapitányi és a sportigazgatói posztról is távozott.

Sipos Jenő szóvivő közölte, az elnökség kedden felkérte Csányi Sándor elnököt, hogy tárgyaljon a szövetségi kapitányi jelöltekkel. Hozzátette, az is elképzelhető, hogy a magyar válogatottat a novemberi két barátságos mérkőzésen ideiglenes szakvezető irányítja Luxemburgban, majd hazai pályán a vb-résztvevő Costa Rica ellen.

A német szakembert 2015. július 20-án nevezték ki szövetségi kapitánynak,

miután a Hertha BSC nem engedte elődjének, Dárdai Pálnak, hogy folytassa szakvezetői munkáját a nemzeti együttesnél. Storck már márciustól a magyar szövetség alkalmazásában állt sportigazgatóként, és ő vezette az U20-as válogatottat az új-zélandi világbajnokságon.

Storck szövetségi kapitányi megbízatása eleinte az Európa-bajnoki selejtezősorozatból hátralévő négy mérkőzésre szólt. Ezeken a találkozókon öt pontot szerzett a csapat, amely így a harmadik, pótselejtezőt érő helyen zárt, ezáltal Storck szerződése automatikusan meghosszabbodott a Norvégia elleni párharcig.

A skandináv együttest kettős győzelemmel múlta felül az Eb-részvételért a Storck-csapat.

A német szakember megállapodását egy nappal később meghosszabbították a nyári kontinensviadal végéig, majd márciusban újabb szerződést írt alá 2018. június 30-áig.

Az 54 éves tréner legnagyobb sikere a 2016-os Európa-bajnoki szereplés volt. A magyarok az ő irányításával 2-0-ra legyőzték Ausztriát, az izlandi csapattal 1-1-es, a későbbi Európa-bajnok portugállal pedig 3-3-as döntetlent játszottak, így csoportelsőként jutottak a nyolcaddöntőbe. A 16 között aztán jött a 4-0-ás vereség Belgiumtól, de így is az év csapata lett Magyarországon a labdarúgó-válogatott a sportújságírók szavazata alapján.

A tavaly őszi világbajnoki selejtező-mérkőzések már nem sikerültek jól, a magyarok gól nélküli döntetlent játszottak Feröer-szigeteken, majd hazai pályán 3-2-re alulmaradtak Svájccal szemben.

De az igazi mélyrepülés ezután kezdődött:

amíg Storckkal az első 17 meccsén összesen négy vereséget szenvedett a válogatott, ezután sorozatban négy találkozón kikapott, ráadásul egyetlen gólt sem szerzett. A novemberi barátságos találkozón a svédek 2-0-ra, márciusban a portugálok vb-selejtezőn 3-0-ra, júniusban az oroszok barátságos meccsen szintén 3-0-ra győztek, és ezt követte a magyar futball történetének talán legkínosabb kudarca, amikor Andorra 1-0-ra nyert vb-selejtezőn.

A pireneusi miniállamban elszenvedett vereség után Storck kapott egy második esélyt, így befejezhette a világbajnoki selejtezősorozatot. Végül 10 meccsen 13 pontot gyűjtött a válogatott, amivel ugyan – az előző három kvalifikációs sorozathoz hasonlóan – harmadik helyen végzett a csoportban, de a megszerezhető 30 pontnak csupán a 43 százalékát gyűjtötte be, ami az 1986-os legutóbbi vb-részvétel óta lezajlott nyolc világbajnoki selejtezősorozatból a harmadik legrosszabb.

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK