Kezdőlap Címkék Fosun Pharmaceutical Group Co

Címke: Fosun Pharmaceutical Group Co

mRNS Kínában

A német BioNTech és a kínai Fosun Pharma által közösen kifejlesztett COVID-19 mRNS vakcina nagyon gyorsan bevezethető Kínában, miután sűrgősségi engedélyt kapott, és mivel a tömegtermelés kulcsfontosságú lépései már közel rendelkezésre is állnak – tudta meg a Global Times.

A BioNTech és a Fosun Pharma vegyes vállalkozást hoz létre a Kínában COVID-19 elleni mRNS oltóanyag gyártására és értékesítésére, amelynek gyártási kapacitása évi 1 milliárd adag előállítása – írja Fosun a hongkongi tőzsde iratanyagában ( PDF ).

A hír akkor érkezett, amikor a pár a BNT162b2 vagy a Comirnaty néven ismert oltóanyag kínai jóváhagyását várja legkésőbb júliusig – állítja Ugur Sahin, a BioNTech vezérigazgatója néhány nappal ezelőtti kommentje és a Reuters beszámolója szerint.

Az együtt kifejlesztett vakcina Kínában történő bevezetését három lépésben hajtják végre: az import és forgalmazás jóváhagyása, 100 millió adag szállítása egy korábban aláírt megrendelés alapján, és a Fosun Pharma kísérletei az oltás Kínában történő előállítására, amivel ki tudják elégíteni a helyi igényeket.

A vállalat Sanghajban, a Pudong New Area területén létesített tárolót már több mint 100 hűtőszekrénnyel látták el. A telepített a hidegláncú szállítórendszereken többször is végeztek próbákat annak előkészítésére, hogy jövőbeli folyamatos szállításra működőképes legyen.

A tavaly márciusi első megbeszélés során a BioNTech és a sanghaji székhelyű Fosun Pharma előzetes megállapodást kötött. Az együttműködés azzal a feltétellel jött létre, hogy a kínai fél a releváns kutatás elősegítése érdekében biztosítja a klinikai hatékonyságot és biztonságosságot.

“Üdvözöljük a BioNTech-t, hogy elmélyítse az együttműködést a kínai vállalatokkal az oltásokkal kapcsolatban, és pozitívan járuljon hozzá az emberek életének, biztonságának és egészségének jobb megóvásához”

– mondta egy kínai kormányzati illetékes.

Kína öt oltóanyagot használ a tömeges oltási kampány részeként – három inaktivált vakcinát a Sinopharm és a Sinovac, egylövéses vakcinát a CanSino és egy rekombináns alegység vakcinát az Anhui Zhifei Longcom Biopharmaceutical.

Április elején az ország egyik legjelentősebb betegség-ellenőrzési tisztviselője ritka őszinteséggel  azt mondta, hogy a kínai oltások alacsony szintű védelmet nyújtanak a vírussal szemben és javasolta, hogy más gyártók oltóanyagaival növeljék hatékonyságukat.

 A nyugati vakcina jóváhagyásának megszerzése jelentős mérföldkő egy olyan országban, amelynek öt megkérdőjelezhető minőségű hazai oltása van.

Kína nem először vesz részt egy nyugati céggel együtt a COVID-19 vakcinagyártás terén. Tavaly augusztusban az AstraZeneca hasonló fejlesztési, gyártási és forgalmazási megállapodást kötött egy BioKangtai céggel, amely megállapodott abban, hogy már 2020 végéig 100 millió adag oltóanyagot gyárt.

A Global Times korábban megtudta, hogy a Fosun Pharm átadta a klinikai vizsgálatok adatait és a vonatkozó anyagokat a kínai állami szabályozó hatósághoz felülvizsgálatra.

Az mRNS-technológia kutatási partnerségét és együtt fejlesztését a Fosun Pharma és a BioNTech között várhatóan kiterjesztik több országot is érintő együttműködéssé, többféle olyan orvosi projektben, mint például a rák elleni oltások – javasolta a magát megnevezni nem kívánó forrás a Global Times cikke szerint.

Jön a kínai BioNtech oltás

A BioNtech kombinálni akarja vakcináját a kínaiakkal – erről nyilatkozott a Németországban működő cég főnöke a pekingi Global Timesnak.

Jól áll a BioNtech vakcina engedélyezése Kínában – mondta Ugur Sahin elnök-vezérigazgató , aki feleségével együtt kifejlesztette az oltóanyagot, melyet tömegesen a Pfizer állít elő. Kínában a BioNtech a sanghaji Fosun gyógyszergyártó céggel van kapcsolatban. Október óta folynak a tárgyalások, és ha megkapják az engedélyt, akkor megkezdődik a BioNtech vakcina tömeggyártása Kínában.

A BioNtech vakcina kifejlesztője azon gondolkodik, hogy a különböző tipusú oltóanyagokat, hogy lehetne a leghatékonyabban kombinálni egymással. Sahin elmondta, hogy ez elsősorban azért lenne fontos, mert az ellenanyag lassan eltávozik a szervezetből. Ezért egy plusz oltással meg lehetne hosszabbítani annak hatását – függetlenül attól, hogy a korábbi vakcinák milyen típusúak voltak.

Sanghajban már nagyon várják a BioNtech vakcinát

A Global Times arról ír, hogy a külföldiek számára sürgős az, hogy Kínában is meg lehessen kapni a Biontech/Pfizer oltást. A kínaiak nem említik a Pfizert, melyet vetélytársnak tartanak a világpiacon. Külföldön viszont sok helyen nem ismerik el a kínai vakcinát, ezért, ha valaki Sanghajból haza akar utazni, akkor jó, ha megvárja a BioNtech/Pfizer vakcinát.

A kínai partner cég intézi az engedélyezést és szervezi a tömeggyártást. Maga a hatóanyag a BioNtech-től érkezik.

Szervezik a hűtőláncot is hiszen a BioNtech/Pfizer számára a -70 celsius fok kötelező.

Mi lesz hosszú távon?

30 vírus mutációval szemben jelent védelmet a BioNtech vakcina – hangsúlyozza annak kifejlesztője. “A vakcina hatékonyan tudja semlegesíteni a vírust minden vizsgált mutáció esetében. Igaz, hogy egyes esetekben ez a védelem kissé gyengébb.

Megvizsgáltuk a vakcina 6 hónapos hatékonyságát – globális teszteléssel. Jó eredményt kaptunk: 91%-os hatékonyságot. De a vizsgálat azt is kimutatta, hogy csökkent az ellenanyag szint.” – mondja Ugur Sahin. “Ez persze normális minden vakcina esetében, de mégiscsak problémát jelent.”

A vizsgálat nyomán rájöttek arra, hogy tovább lehet tartani az oltóanyagot 2-8 fokon mint ahogy azt korábban gondolták. Most azon dolgoznak a BioNtechnél, hogy úgy módosítsák a vakcinát, hogy sokáig megőrizze hatóképességét 2-8 fokon is. Őszre várhatóak az eredmények ezen a téren – jelentette ki a BioNtech elnök vezérigazgatója.

A BioNtech vakcina gyártása Kínában

A Covid 19 elleni mRNA oltóanyag közös fejlesztés: a BioNtech a kínai Fosun gyógyszergyárral együtt hozta létre – írja a pekingi Global Times.

A Németországban működő BioNtech török elnökével (az alelnök a magyar Karikó Katalin) szerdán egyeztetett virtuálisan Sanghaj nagyhatalmú vezetője. Li Csiang nemcsak Kína legnépesebb városának első embere, de az országot irányító Politikai Bizottságnak is tagja. Tavaly októberben kezdődtek meg a tárgyalások a BioNtech és a sanghaji vezetés között. Most már olyan fázisba jutott a fejlesztés, hogy hamarosan sor kerülhet a vakcina engedélyezésére Kínában – értesült a Global Times. A vakcina neve BNT162b2. A tömeggyártása előkészületei is jól haladnak, a hűtőlánc is csaknem teljesen ki van építve.

100 millió vakcinát exportálnak

Az érvényes szerződés alapján Sanghajból első lépésben külföldre szállítják az oltóanyagot, majd pedig a Fosun megkezdi a hazai értékesítést. Már 100 óriási hűtőszekrény várja a vakcinát Sanghajban.

Kínában jelenleg ötféle vakcina van forgalomban, de a BioNtech/Fosun az első, melyet nemzetközi kooperációval állítottak elő.

Hongkongnak 7,5 millió BioNtech/Fosun vakcinára van szerződése.

A Global Times beszámol arról, hogy a vakcinát sok más országban – így például az
USA-ban és Nagy Britanniában – már felhasználták, de arról nem tesz említést, hogy ez a BioNtech/Pfizer közös fejlesztés eredménye. Az amerikai Pfizer neve nem is szerepel a cikkben noha a tömeggyártást ők szervezték meg. Most Kínában a Fosun vállalta ezt a feladatot.

Sanghaj első embere, aki tavaly tető alá hozta a szerződést a BioNtech-el hangsúlyozta: szeretné, ha az együttműködés folytatódna a Németországban működő cég és a kínaiak között- írja a pekingi Global Times.

Kína 100 millió Pfizer-BioNtech vakcinát kötött le a gyártóknál

0

Egy kínai gyógyszergyártó biztosította a Pfizer Inc. és a BioNTech SE által közösen kifejlesztett koronavírus vakcina 100 millió adagját, mivel az ország a hazai készítésűek mellett tengerentúli technológiával készült oltóanyagbeszerzését is lekötött, hogy biztosítsa a világ legnépesebb nemzetének immunizálását.

A Shanghai Fosun Pharmaceutical Group Co., amely márciusban megállapodást kötött a BioNTech-kel az mRNS tecnológia fejlesztéséről és forgalmazásáról, sőt 250 millió euró (300 millió dollár) előleget fizet az első 50 millió adagra.

A német oltóanyaggyártó 2021 végéig nem kevesebb, mint 100 millió adagot szállít Kína számára

– állítja Fosun a hongkongi tőzsdére szerdán benyújtott közleményében.

Míg a felvétel globálisan a Pfizer által közösen kifejlesztett néven ismert, az amerikai vállalat nem vesz részt a megállapodásban.

A hazai fejlesztők, köztük az állami tulajdonban lévő China National Biotec Group Co. és a Sinovac Biotech Ltd. által kidolgozott kísérleti oltóanyagok közel állnak ahhoz, hogy a kínai gyógyszer-engedélyezők jóváhagyják őket. 1,6 milliárd adagot megterveznek gyártani, de miután két adagra van szükség egy ember részére, és Hszi Csin-ping kínai elnök megfogadta, hogy minden megrendelést elérhetővé tesz a fejlődő világ számára is ez hiányt teremt, mivel Kína megpróbálja beoltani mind az 1,4 milliárd emberét.

Az AstraZeneca Plc megállapodást kötött egy helyi partnerrel is, hogy oltóanyagát Kínába vigye és ott gyártsa. Eközben számos kínai fejlesztő, például a CanSino Biologics Inc. és a Chongqing Zhifei Biological Products Co. is fejlesztik az oltásokat de még korábbi szakaszban vannak de perspektívájában azok is fokozzák a hazai kínálatot, ha túljutnak a tesztelési és engedélyezési procedúrán.

Míg a vizsgálati eredmények azt mutatják, hogy a Pfizer-BioNTech lövés 95% -ban hatékony a Covid-19 ellen, addig a kínai gyártók egyike sem jelentette be hivatalosan a hatékonysági adatokat.

A Pfizer-BioNTech oltás sürgősségi használatra már engedélyezték többek között az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban. 

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!