Kezdőlap Címkék Fórum

Címke: fórum

Rokonok a zsidók és a romák?

1

Legalábbis ezt állítja egy izraeli tudós, Smuel Avukia, aki egy Zsidó-Roma Fórumot is létrehozott.

Avukia évek óta kutatja a zsidók és romák rokonságát, és úgy véli: az Ószövetségben megtalálta azt. Most készíti elő az erről szóló összefoglaló dokumentumot, melyet hamarosan bemutat a rabbitanácsnak.

A Jediót Ahronótnak azt mondta, Ézsau egyik mondása is arra utal, hogy a romák valamikor rokonságban álltak a zsidókkal, és később Simeon törzsével azonosították őket.

Tudományos bizonyíték egyelőre nem sok van,

de romák körében máris igen népszerű ez az elmélet.

Éppen ezért az Avukia által létrehozott Fórum néhány hónapja már egy konferenciát is szervezett, amelyre főleg Franciaországból és Spanyolországból érkeztek romák Izraelbe, de voltak érdeklődők az Egyesült Államokból is.

Avukia szerint „a romák tudatában vannak ennek az ősi rokonságnak, de elveszítették a kapcsolatot. Ezért ezt a homályos tudást kell most megerősíteni”. Azt is mondta: csak idő kérdése, hogy ezt be is bizonyítsa.

Egy fideszes fórumon AIDS-es nigériaiakkal riogattak, a nagykövet tiltakozik

Tiltakozó levelet tett közzé Nigéra magyarországi nagykövetsége, miután egy kozármislenyi fideszes fórumon ifj. Lominici Zoltán arról beszélt, hogy a nigériai emberek 80 százaléka AIDS-es, és megfertőzi az európaiakat is.

Berkecz Balázs, az Együtt politikusa mutatott be egy videót Facebook-oldalán arról a kozármislenyi fórumról, ahol Hoppál Péter fideszes képviselőjelölt meghívására felszólalt a Civil Összefogás Fórum szóvivője is. Lomnici arról beszélt a helyieknek, hogy Nigéria lakosságának több mint 80 százaléka,

legalább 100 millió ember AIDS-es, vagyis a megerőszakolt svéd lányok közül 5-ből 4 elkapta a HIV-fertőzést.

Berkecz Balázs posztja alapján a nigériai nagykövetség kiadott egy közleményt, amelyben cáfolják a fórumon elhangzottakat, teljességgel abszurdnak, meggondolatlannak, könnyelműnek és sértőnek nevezve az állításokat.

„A videófelvételen Lomnici Zoltán, a Civil Összefogás Fórum szóvivője a migráció kérdése kapcsán azt állította, hogy legalább 100 millió nigériai (a teljes lakosság 80%-a) AIDS fertőzött. Az adatokat Dr. Kásler Miklósnak tulajdonította, aki a fentiekről egy másik fórumon beszélt, melyen Lomnici úr is jelen volt. Dr. Kásler az Országos Onkológiai Intézet főigazgató főorvosa, a Magyar Tudományos Akadémia doktora.

A Nigériai Szövetségi Köztársaság budapesti Nagykövetsége a leghatározottabban cáfolja a fenti állítást, amely egyáltalán nem tükrözi a valós helyzetet Nigériában. Az egyészségügyi Világszervezet (WHO), illetve az UNAIDS 2016-os adatai szerint megközelítőleg

3,2 millió nigériai él HIV fertőzéssel. Ez a szám Nigéria teljes lakosságának (186 millió) 1,7%-a,

szemben a Kásler úr által említett 80%-kal” – írták. Szerintük Kásler és Lomnici ellenőrizetlen adatokat használtak fel a kormány propagandacéljaira.

Berkecz Balázs a „goebbels-i gyűlöletpolitika hazug apostolainak” nevezte az ügy miatt Orbán Viktort, Hoppál Pétert és „az őket kiszolgáló gyűlöletgyárosokat”.

Lapszem – 2018. március 29.

0

Ma az Auguszták ünneplik a névnapjukat. Latin eredetű, az ókori Rómában a császári család nőtagjainak címe volt, másrészt az Augustus férfinévből alakult női név. Jelentése: magasztos, szent, fenséges. Olvassa el, hogy mit olvastunk az országos napilapokban!

Magyar Nemzet: Lázár szerint, ha a cigányokat sem lehetett integrálni, akkor a bevándorlókat sem

Lázár János mártélyi utcafórumán szerda este azt mondta: a cigányokat sem sikerült integrálni, a bevándorlókat sem lehet – írja a Hír TV tudósíátása alapján a Magyar Nemzet. A kijelentés azért is meglepő, mert Lázár János 2008 és 2012 között élharcosa volt a Soros György pénzéből végrehajtott hódmezővásárhelyi roma integrációs programnak.

„Ha egyszer beengedjük őket, akkor el fogják foglalni azt a helyet, ahová bejönnek. Onnantól kezdve az egy mese, hogy lehet integrálni, meg majd barátkozunk, meg majd olyanok lesznek, mint mi; nehogy elhiggye valaki. 600 éve élünk együtt a cigányokkal, és mind a mai napig nem tudtuk őket integrálni, hogy beszéljük világosan. Akkor hogyan tudnánk integrálni olyanokat, akik egy másik világból, egy másik kultúrából, másik identitással jönnek ide? 600 év múlva sem jutunk egyről a kettőre” – jelentette ki a miniszter.

Magyar Hírlap: Hadházy Ákos édesanyja is strómanhálózat tagja volt

A Magyar Hírlap szerint dokumentumok bizonyíthatják, hogy az LMP társelnökének az édesanyja egy földvásárlásban üzletelő strómanhálózat tagja volt, így segítette kijátszani a földvásárlási törvényeket. Az asszony több százmilliós liciteken vett részt, melyek előlegét minden esetben olyan számláról utalta át, amit strómanok használtak.

Az igen drága hobbinak hódoló Hadházy Ákos édesanyja 2015 decemberében jelentkezett a Földet a gazdáknak! program földárverésén.

Az asszony három szántóra kívánt licitálni. Mindhárom terület a Twickel-cégek érdekeltségi körébe tartozó településeken található, értékük meghaladta a háromszázmillió forintot. Ahhoz, hogy Hadházy édesanyja egyáltalán részt vehessen az árverésen, be kellett fizetnie a kikiáltási ár tíz százalékát, vagyis több mint harmincmillió forintot.

Népszava: Orbánig ér a Microsoft-botrány

Az amerikai tulajdonú Politico brüsszeli kiadása szerint megnőtt a választások tétje Orbánék számára: olyan korrupciós esetek kerültek napvilágra, amelyek nyomán egy vereség esetén akár több évre is rács mögé kerülhetnek – olvasható a Népszavában.

A tekintélyes online lap ritkán fogalmaz ennyire sarkosan, és ezúttal sem ok nélkül tette: úgy tudjuk, legalább egy ügy, a túlárazott és irányított kormányzati Microsoft-szoftverbeszerzés szálai Orbán Viktor közvetlen környezetéig érnek, és valóban az elképzelhető legsúlyosabb következményekkel járhatnak.

A történetről idehaza a 24.hu számolt be először, amikor tavaly decemberben megírta, hogy az amerikai cég magyar leányvállalatánál belső vizsgálat indult, amelynek nyomán a Microsoft szerződést bontott a legnagyobb hazai viszonteladóival, két vezetője pedig távozott a cégtől. Ugyancsak a magyar hírportál idézte föl, hogy hasonló okokból Romániában is nyomozás folyik, amelyben kilenc egykori miniszter érintett, valamint sokéves börtönbüntetéseket és összesen 17 millió eurós vagyonelkobzást szabtak ki. Megjegyzendő ugyanakkor, hogy bár a román botrányt az ország történetének legsúlyosabb korrupciójaként említik, és úgy tudjuk, a vállalat belső vizsgálata más térségbeli országokra is kiterjed, a Microsoft auditorai messze a magyar ügyet tartják a legsúlyosabbnak, és itt számolnak a legtöbb kockázattal.

Magyar Idők: Tarlós szerint az igazi tét hazánk kultúrája és identitása

A politikai korrektség és a multikulturalizmus szolgálatába szegődött ellenzék nagy része bevándorláspárti, a kormány viszont igyekszik saját hazája kulturális közösségét erősíteni, igyekszik felemelni a szavát egy olyan felfogású Európai Unióért, amely az európai népek létérdekeit képviselve tesz különbséget a szemben álló politikai erők között.

Tarlós István szerint a menekült az, aki szerényen érkezik, bebocsátást kér és tiszteli a befogadó országot, míg a migráns botokkal, kövekkel „kopogtat”, követel és fenyegetőzik. A főpolgármester a Magyar Időknek adott interjúban arra is figyelmeztet: az Orbán-kabinet megbuktatásán fáradozó Soros György nem szerelemből fektetett annyi pénzt az ellenzékbe és a magukat civilnek mondó szervezetekbe.

Szerinte a legnagyobb és igazi tét Magyarország – mint Európa egyik nem jelentéktelen országának – kultúrája, szokásai, hitélete, röviden: identitása, illetve az ezt alapjaiban befolyásoló tömeges bevándorlás kérdése. Ebben a jelenlegi kormány, illetve az ellenzék nézetei döntően eltérnek egymástól. A farizeus „politikai korrektség” és multikulturalizmus szolgálatába szegődött ellenzék meghatározó többsége bevándorláspárti. A kormány viszont a nemzetállami értékek, életforma, a kereszténységre épülő európai kultúra pártján áll, igyekszik saját hazája kulturális közösségét erősíteni.

Gyurcsány szerint nem lesz Jobbik-kormány

12 nappal vagyunk a kormányváltás előtt – ezzel a felütéssel kezdte Dr. Oláh Lajos, a DK és a baloldal képviselőjelöltje az erzsébetvárosi lakossági fórumot, majd azzal folytatta, hogy az éjszaka 360 plakátjukat rongálták meg a kerületben és az elmúlt napokban több száz ismeretlen jelentkezett át a szavazókörbe.

Akárcsak a két utána következő szónok – Kuncze Gábor és Gyurcsány Ferenc – Oláh Lajos is papír nélkül beszélt. Csak egyszer vett elő – poénból – egy papírlapot, mert mint mondta, nem akar semmit kifelejteni abból a felsorolásból, hogy ellenfele, a fideszes alpolgármester, Bajkai István mi mindent osztott már a kerületben. Krumplit, tojást, kutyapiszok zacskót, legutóbb pedig húsvéti sonkát. És még Farkas Flórián alapítványának is vettek egy lakást a kerületben – tette hozzá.

Kuncze Gábort nagy tapssal fogadták. Igyekezett is meghálálni a bizalmat, s a rá jellemző humorral sorolta fel a hatalom mai urainak legújabb csínyjeit. Semjén Zsoltét például, akit állítása szerint kitiltottak az állatkertből, és arról is beszélt, hogy Csepelen a halottak feltámadtak, amit onnan tudni, hogy több százan közülük felkerültek a Fidesz ajánlóíveire.

A mi időnkben több volt a park, mint a pasa, összegezte a két kormányzat filozófiája közötti különbséget Kuncze.

Majd rátért a komolyabb témákra, a kultúra, az egészségügy, az oktatás problémáira, valamint arra, hogy minden kommunikációs szemfényvesztés ellenére a gazdaság elmaradt a saját lehetőségeihez képest.

Gyurcsány Ferenc azzal kezdte beszédét, hogy ez lesz az elmúlt 28 év legfontosabb választása. Nem ígérte, hogy az új kormány megalakulása után azonnal minden jó lesz, de azt igen, hogy vissza lehet majd szerezni a normális párbeszéd lehetőségét, amire nagy szüksége van ennek az országnak.

Ezután arról beszélt, hogy koalíciós kormányzásra készülnek. Nemcsak ezért, mert ez a realitás, hanem azért is, mert

a koalíció jó, visszahozza ugyanis a párbeszéd kultúráját.

Beszélt a Jobbikról is. Mint mondta, nem vitatja, hogy a Jobbiknak van egy olyan része, akik komolyan gondolják, hogy változnak. Ő személy szerint drukkol annak, hogy a Jobbiknak sikerüljön megváltoznia, azt azonban nem lehet elfelejteni, hogy milyen volt Vona Gábor pártja. Idő kell hozzá, mondta Gyurcsány, hogy eldőljön, komolyan gondolja-e a Jobbik a néppártosodást.

Saját pártjáról annyit mondott: a DK 2011-es megalakulása óta nem voltak politikai cikk-cakkjaik, politikájuk mindig kiszámítható volt.

Nyugodt, ha úgy tetszik, konzervatív kormányzást szeretnének, mert az országnak békére van szüksége. A forradalmat meghagyják Orbán Viktornak.

Gyurcsány beszéde után kérdéseket tehetett fel a hallgatóság. Valaki megkérdezte: ha netán a Jobbik nyerne, akkor a DK részt venne-e egy Vona vezette koalícióban. Gyurcsány kizárta annak a lehetőségét, hogy a Jobbik nyerje a választást. „Megnyugtatott” mindenkit, hogy nem lesz Jobbikos kormánya Magyarországnak, szerinte a demokratikus ellenzéknek több szavazata lesz, mint a Jobbiknak.

Nem gondolja, hogy lesznek-e olyan pártok, amelyek a választás után lepaktálnak a Fidesszel. Szerinte mindegyik ellenzéki párt tudja, hogy aki a Fidesszel összeáll, az kiírja magát a politikából.

Arra a kérdésre, hogy Budapesten hány helyen nyernek a baloldali ellenzék jelöltjei, azt válaszolta, hogy meggyőződése szerint a 18 körzetből 12-ben biztosan, de nem tartja kizártnak azt sem, hogy 16 helyen nyernek.

Kuncze Gábor nemmel válaszolt arra a kérdésre, hogy tervezi-e visszatérését a politikába. Mint mondta, azért van itt, mert úgy látja, hogy a DK egy hasznos programot állított össze, olyat, amely meg is valósítható. Valaki megkérdezte tőle, hogy érdemes-e a kispártokra szavazni, mire Kuncze annyit mondott: szimpatizálni lehet velük, de aki kormányváltást akar, annak az erre esélyes pártok valamelyikére kell szavazni. Ő maga a DK-ra fog szavazni, tette hozzá.

A fórum meglehetősen hirtelen ért véget. Mint a Független Hírügynökség a helyszínen megtudta, olyan információt kaptak, hogy provokátorok akarják megzavarni a fórumot, ezt nem akarták megvárni, ezért Gyurcsányék gyorsan elköszöntek a közönségtől.

Több mint ezer politikai és gazdasági vezető Davosban – Trump is ott lesz

0

Jelentősen megnőtt a háború kockázata – állapítja meg az a jelentés, melyet a davosi fórum előzeteseként adtak ki.

A több mint ezer politikai és gazdasági vezető január 23 és 26 között tanácskozik a svájci városban, ahol az utolsó napon beszédet mond Donald Trump is. Épp ő miatta gondolják úgy a jelentés készítői, hogy megnőtt egy háború veszélye a koreai félszigeten. Kim Dzsong Un korábban is fenyegetőzött már atomháborúval, de ezt akkor a Fehér Házban nyugodtabban fogadták. Obama diplomáciájával ellentétben Trump hajlik a katonai erő alkalmazására. Ez pedig láncreakciót indíthat el a koreai félszigeten.

Súlyosbítja a helyzetet, hogy a konfliktus potenciális résztvevői a világ legerősebb államai : az USA, Kína, Oroszország, Japán …

Trumpot nemcsak emiatt bírálja a jelentés, hanem amiatt is, hogy felmondta a párizsi nemzetközi klíma egyezményt és a szabadkereskedelmi egyezményt az ázsiai és csendes-óceáni államokkal. Klaus Schwab, a davosi világgazdasági fórum szervezője a jelentés kapcsán kijelentette : összeomolhatnak a nagy globális rendszerek!

Közben a Nobel díjas Stiglitz professzor, aki szintén ott lesz Davosban, arra hívta fel a figyelmet, hogy

ha az USA-nak nem lesz új költségvetése, akkor ez a legnagyobb politikai kihívás lehet a globális gazdaságnak.

Joseph Stiglitz, aki kutatásaiért korábban Nobel díjat kapott, komoly gazdasági kockázatot lát abban, hogy Washingtonban a republikánusok és a demokraták nem jutnak egyezségre a költségvetésről január 19-ig.

Ha ugyanis nem lesz költségvetése a világ első számú nagyhatalmának, akkor ez negatív üzenet mindenki számára. Holott a világ tőzsdéi az év eleje óta szárnyalnak : New Yorkban 17 százalékkal magasabb az árfolyamok átlaga mint január elsején. Joseph Stiglitz minderről beszélgethet majd Donald Trumppal Davosban.

Január 23-án kezdődik a svájci városban a szokásos világgazdasági fórum. Ezen- sokak számára kissé talán meglepő módon – az Egyesült Államok elnöke is részt vesz. Tavaly még a távollétével tüntetett. Dehát akkor még Trump főtanácsadója volt az a Steve Bannon, aki antiglobalista nézeteivel szavazók millióit állította a republikánus elnökjelölt mögé.

Steve Bannont időközben kitették a Fehér Házból. Válaszul egy könyvben kitálalt Trump belső ügyeiről. Ezzel véglegessé vált a szakítás. Kiderült az, amit sokan sejtettek korábban is, hogy

Donald Trump egyáltalán nem antiglobalista, csak a választások idején öltötte fel ezt a pózt, mert ez hozta a legtöbb szavazatot.

Pénzügyminiszterét már szokás szerint a New Yorki Goldman-Sachs tőzsdei óriástól választotta. Márpedig ez a cég a globalizáció egyik legfőbb haszonélvezője.

Joseph Stiglitz korábban a globalizáció ellenfelei közé tartozott, de álláspontja lassacskán változik. Ma már Davosban a világgazdasági fórum egyik meghívott szónoka. Tavaly Davosban Hszi Csinping kínai elnök képviselte a liberális gazdasági vonalat míg az Egyesült Államok antiglobalista húrokat pengetett. Ma már minden egy kicsit másképp fest hiszen kiderült : az antiglobalista húrokat pengető Donald Trump idején mind az amerikai mind pedig a globális gazdaság fellendült. Csak épp az amerikai költségvetés válsága nem oldódott meg. Az államadósság a csúcson, és ha nem lesz új költségvetés Washingtonban, akkor abba az egész globális gazdaság beleremeghet- figyelmeztetett a Nobel díjas Joseph Stiglitz professzor, aki a Bloomberg hírügynökségnek nyilatkozott.

Ki mehetett be a Momentum fórumára?

0

Bizonyára vannak néhányan, akik emlékeznek arra a december 5-i Origós cikkre, amelyben a kormánypárti média zászlóshajója arról írt, hogy a Momentum egyik budapesti fórumára csak azt engedték be, aki aláírta a pártnak a civillenes törvény visszavonásáról szóló népszavazási kezdeményezését.

A gyanútlan olvasók azt hihették, hogy ez így van. Márpedig ha tényleg így van, akkor az nem szép dolog. Ám kiderült, hogy másként van.

Az Origo vagy kitalálta a történetet, vagy hallották valahonnan.

Olyan forrásból, amelyet elfelejtettek, vagy nem is akartak ellenőrizni.

Benedek Márton, a Momentum képviselőjelöltje most a Facebook-oldalán közölte, hogy az Origio állításai nem igazak, ezért helyreigazítási kérelmet küldtek az Origónak. Mint Benedek Mártion írta, „Az Origo nem tett eleget kérelmünk közzétételének, ezért sajtóhelyreigazítási pert indítunk ellenük.”

Persze, mint minden más hasom helyzetben, az Origónak ninmcs vesztenivalója. Állítottak valamit, amiről feltehetőleg bebizonyosodik  hogy nem felel meg a valóságnak. Csakhogy ez nem mostanában fog kiderülni, hanem valamikor a későbbi jövőben, feltehetőleg a választás után.

Lesz majd helyreigazítás – valamikor. Akkor, amikor az már senkit sem érdekel.

Bayer a szexuálisan zaklatott nőkön gúnyolódott

0

Bayer Zsolt nem akárki, a Fidesz ötös számú párttagkönyvlének birtokosa. Nem mellesleg Orbán Viktor cimborája, bejáratos a legfelsőbb körökbe. Előtte minden ajtó nyitva áll, ráadásul véleményvezérnek mondható a magát jobboldaliként definiáló térfélen.

Bayer legutóbb Marton-ügyben csillogtatta meg páratlan intellektualitását, valamint ezzel elegy morális magasságait. Egy soroksári fórumon ugyanis a neves rendező áldozataival gúnyolódott. Idézet következik, csak erős idegzetűeknek:

„Beültünk a színházba, föl a kakasülőre a sötétbe, kezdődött a darab, és Marton László megfogta a kezem, és a sliccére rakta. És én olyan rémült lettem, hogy egész előadás alatt fogtam. Mondtam Barnabás barátomnak, éppen olvastuk együtt, azt mondta, Jézus Mária, vajon a szünetbe elengedte?”

De akinek ennyi nem elég a szellem szárnyalásából, az kap még egy löketet:

„Nem tudom, feltűnt-e önöknek, az elmúlt 2 évben minden egyes nap volt egy hír arról, hogy melyik migráns, melyik országban, kit erőszakolt meg, kislányt, kisfiút, kit ölt meg. Két hete viszont csak azt halljuk, hogy melyik producer, rendező, színész melyik kicsi leánykának húzta oda a fejét ötödször. Biztos véletlen, nem?”

A fórum egyébiránt a nemzeti konzultációról szólt. Az ott elhangzottak hatására biztosan sokan visszaküldték Orbán Viktor levelét. Csak remélni tudjuk, hogy mindenki a helyes választ ikszelte be.

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!