Kezdőlap Címkék Doppingbotrány

Címke: doppingbotrány

Bréking nyúz, január 24. – Tudósítás a másik valóságból

0

Az egész kormánymédián végigsöpörtek a „leleplező” fotók Hadházy Ákosról és más LMP-vezetőkről – amelyek egyébként egy nyilvános rendezvényen készültek. Az alternatív valóságban emellett megint kiállnak az oroszok mellett, és egy összeesküvés-elméleteket közlő álhíroldal is forrásnak számít.

Újabb „leleplező” fotók a Ripostban egy nyilvános eseményről

„Nem­csak Had­házy Ákos, de a leg­több LMP-s kulcsfi­gura is ott volt azon a gon­do­san tit­kolt, késő éjsza­kába nyúló egyez­ke­dé­sen, ami napok óta láz­ban tartja a ma­gyar mé­diát. Lényegé­ben el­ad­ták, Si­micska gyám­sága alá he­lyez­ték az LMP-t. Kész az LMP-Si­micska paktum. Tel­jes a be­hó­do­lás. (…)

Az újabb fotók azt bizonyítják, hogy Hadházy nem volt egyedül! A konspiratív módszerekkel megszervezett találkozón megjelentek az LMP legfontosabb „háttéremberei”, a korábbi pártelnök, Schiffer András és a párt eszmei atyjának tekintett Lányi András is.  Ott volt a pártvezetőségből még a párt korábbi főpolgármester-jelöltje és szóvivője, Csárdi Antal. A sürgős teendők megbeszélése végett magukkal vitték az LMP egyéb médiavezetőit is. (…)

Az LMP és Simicska Lajos közötti összekötőnek Hadházy Ákost nevezték ki.  Olyasfajta futárszerepet játszik majd a pártban, mint Simicska kedvenc ügyvédnője, Varga-Damm Andrea a Jobbikban. (…)

Széles körben terjed az a magyarázat, hogy Hadházyt korábban is Simicskáék küldték a pártba, azért, hogy előkészítsen egy ilyesfajta hatalomátvételt.”

A Magyar Időknek nem tetszik, hogy a Kétfarkú Kutya Párt pert nyert a magyar állam ellen

„Kétfarkúnak lenni nem könnyű. Képzeljünk el egy pártot, amelynek ars poeticája: jópofának lenni télen-nyáron, ha esik, ha fúj… Kéthetente zárt körű nevetgélésre szokott összeülni a pártelnökség, mindenki hoz magával valami viccesnek tartott ökörséget, amiből aztán a plénum kiválasztja, melyikkel áll majd a nyilvánosság elé.

Alapelvárás: röhejesnek kell lenni, ellenkező esetben pillanatok alatt elvész a naponta kacagni vágyó szavazóbázis, és akkor vége, mehetnek a lecsóba… Nem is csoda, hogy le vannak terhelve a pártvezetők. Mind terhelt. Megkockáztatom, saját kezelésükre kapták azt a háromezer eurót.”

A Pesti Srácok bloggere megvédi az állam által irányított dopping miatt az olimpiáról kitiltott orosz sportolókat

„Ez a politika szemérmetlen behozása a sportba.

A nyugati világ „demokratái” a píszí, a #metoo és a migráns-simogatás mellett a világ legnagyobb gondját az oroszokban találták meg. Tudom persze, hogy Krím, meg minden, de ilyen alapon Koszovó Szerbiából való kiszakítása miatt ki sem szabadna ejteni az Amerikai Egyesült Államok nevét. Az pedig, hogy az oroszok Vlagyimir Putyin óta nem fogadják kitörő örömmel, ha szembe köpik őket, és nem alázkodnak meg a „nyugati életforma” előtt – hát talán nem olyan nagy bűn egy független ország esetében.”

A 888 a Zero Hedge nevű álhíroldal cikke alapján aggódik Olaszországért

„Furcsa történelmi párhuzam, de Rómát is a bevándorlók tették a földdel egyenlővé, s most nagyon úgy tűnik, hogy az Olasz Királyság megalapítása (1861. március 15.) után bő két évszázaddal – az illegális bevándorlásnak és a multikulturalizmusnak köszönhetően – az olaszok kisebbségbe kerülnek a saját országukban.

Európa negyedik legnagyobb gazdaságával rendelkező Olaszország évek óta küzd az Afrika felől érkező illegális bevándorlással. Bár korábban a multikulturalizmus egyáltalán nem volt jellemző az országra, nem voltak komoly méretű gyarmatai, nem találkozhattunk sűrűn Róma utcáin afrikaiakkal, arabokkal, ázsiaiakkal (maximum akkor, ha épp turisták hadai szállták meg a fővárost), mint mondjuk Párizsban vagy Londonban. Pár éve azonban mégis a befogadás útjára kényszerültek az olaszok, aminek valószínűleg az lesz az eredménye, hogy 2080-ra Itáliában az afrikai és ázsiai lakosság aránya meghaladja az 50 százalékot.”

Oroszország szerint a sportolóik megalázását jelenti a NOB döntése

0

Oroszországban általános dühöt váltott ki a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) azon döntése, miszerint a folyamatos doppingbotrányok miatt kizárták az orosz sportolókat a 2018-as téli olimpiai játékokról. 

Tegnap Thomas Bach, a NOB-elnöke bejelentette, hogy a doppingbotrányban érintett orosz sportolókkal együtt kizárják az Orosz Olimpiai Bizottság (OKR) a dél-koreai seregszemléről. Továbbá a NOB egyben felfüggesztette az OKR-t vezető Alekszandr Zsukov NOB-tagságát, valamint minden ötkarikás eseményről kitiltotta Vutalij Mutko volt orosz sportminisztert, a futballszövetség jelenlegi elnökét, a jövő évi világbajnokság főszervezőjét.

Azóta 22 orosz atléta fordult nyilvános panasszal a NOB-hoz és követelik a döntés visszavonását. Jelena Iszinbajeva kétszeres olimpiai rúdugró bajnok elnöke szavai szerint Oroszország nélkül „béna” lesz a téli olimpia. Habár a NOB döntése nem volt váratlan, ő mégis abban bízott, hogy a „tiszta” sportolóknak megengedik a saját zászló alatti szereplést. Ugyanis a Bizottság engedélyezte, hogy a doppingbotrányban nem érintett orosz sportolók az olimpiai zászló alatt indulhatnak.

Az orosz politikusok szintén meglovagolták a témát, és „ártatlan sportolók jogtalan megbüntetéséről beszélnek”.

„Az orosz társadalom megosztására irányul ez a döntés” 

– jelentette ki Mihail Gyegtyarjov orosz politikus, aki az ukrajnai beavatkozás miatt Oroszország ellen bevezetett gazdasági büntetőintézkedésekhez hasonlította a NOB ítéletét. Ugyanakkor mások nem tartják elfogadhatónak, hogy a versenyzőik nem orosz színekben vegyenek részt a játékokon. Köztük van Vlagyimir Putyin orosz elnök is, aki „megalázónak” nevezte azt a lehetőséget, hogy a sportolóiknak az olimpiai lobogók alatt kellene indulniuk.

Pavel Kolobkov orosz sportminiszter egyelőre még óvatosan bírálta a nemzetközi sportszerveztet, és részletes tájékoztatást csak azután ígért, hogy megkapta a hivatalos dokumentumokat.

A NOB ítéletének hátterében a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) által megbízott kanadai jogászprofesszor, Richard McLaren vezette független vizsgálóbizottság jelentése áll, mely az oroszok államilag támogatott, rendszerszintű doppingolását tárta fel.

Még mindig kérdéses az orosz sportolók olimpiai részvétele

0

A nemzetközi doppingellenes bizottság még mindig nincs megelégedve azzal, ahogy Oroszországban a doppingellenőrzés működik a 2018-ban téli olimpiai játékok megrendezése előtt.

Hiába érkezett Szöulba az orosz doppingellenőrzés főnöke, Alkeszandr Zsukov és az orosz sportminiszter, Pavel Kolobkov. A nemzetközi doppingellenőrző bizottság (WADA) teljes kapitulációt vár az oroszoktól, vagyis annak beismerését, hogy a 2014-es téli olimpiára úgy készültek fel, hogy szisztematikusan becsapták a doppingellenőrző rendszert.

A WADA által felkért független szakértő, Richard McLaren jelentése kimondta: rendszerszintű doppingolás történt, az orosz doppingellenőrző szervek 2011 és 2015 között

30 sportágban mintegy 1000 sportoló vizsgálati mintáját manipulálták,

illetve pozitív teszteredményeket titkoltak el. A fő cél az volt, hogy az orosz csapat jól szerepeljen a hazai földön, Szocsiban tartott téli olimpián 2014-ben.

Az oroszok jól is szerepeltek, de azután lebuktak: maga az orosz doppingellenőrzés szakmai főnöke leplezte le a rendszert. Grigorij Rodcsenkov az USA-ba menekült. Az oroszok a kiadatását kérik, a világ viszont azt várja Moszkvától, hogy ismerje el, hogy rendszerszintű csalás történt. Erre Alekszandr Zsukov, az orosz doppingellenőrzés főnöke most sem volt hajlandó Szöulban. A sportminiszter, Pavel Kolobkov pedig kijelentette, hgy politikai machináció áll a háttérben.

Kérdés, hogy ezek után részt vehetnek-e az oroszok a 2018 februárjában a téli olimpián Dél-Koreában. A végső szót a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak kell kimondania, a testület december 5-7 között ülésezik legközelebb.

Orosz sportolókat tisztáztak a doppingvádak alól

0

Hamarosan döntés születik arról, hogy a három évvel ezelőtti doppingbotrányok miatt Oroszország indulhat-e a 2018-as februári téli olimpián. Eddig az orosz sportolók részvétele sokáig kérdéses volt, de valószínűleg növeli az esélyeiket, hogy 95 sportolót tisztázott a vádak alól.

A Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) egy kivétellel ejtette annak az első 96 orosz atlétának az ügyét, akik a vádak szerint tiltok teljesítménynövelő szereket használtak volna. A New York Times értesülései szerint a vizsgálatot végző Richard McLaren két évnyi nyomozás és 1000 oroszországi eset átvizsgálása után arra a következtetésre jutott, hogy nincs elegendő bizonyíték egy Oroszországban központilag irányított doppingrendszer működésére.

Oliver Niggli, a WADA jelenlegi igazgatója szerint a nyomásának azért vettek véget, mert az orosz hatóságok nem működtek együtt a nyomozókkal, illetve az oroszok által leadott több minta szennyezett volt. „McLaren legtöbbször csak az illető nevével volt tisztában, amit egy listán olvasott. Azt viszont már nem tudta beazonosítani, hogy pontosan kikhez is tartoznak a minták. Több ezer mintát semmisítettek meg Moszkvában” – mutatott rá Niggli.

A WADA a 2014-es szoci téli olimpián kirobbant doppingbotrány miatt kezdett el vizsgálódni azzal kapcsolatban, hogy a feltételezések szerint az orosz sportolókat maguk az orosz hatóságok doppingolták. A WADA a 2015-ös brazíliai olimpiai játékok előtt nem sokkal hozta nyilvánosságra a McLaren-jelentést, amelyben azt kérték a Nemzetközi Olimpiai Bizottságtól (NOB), hogy minden orosz sportolót tiltsanak el Riótól. Ez ugyan nem történt meg, de a McLaren-jelentésben szereplő orosz sportolókat megakadályozták abban, hogy fellépjenek Rióban.

A WADA azután jelentette be a doppingvizsgálatok felfüggesztését, hogy Vitalij Mutko orosz miniszterelnök-helyettes kedden közölte: A WADA-nak felelősséget kell válnia a moszkvai doppingellenőrző labor korábbi vezetőjéért, Grigorij Rodcsenkovért, mert az ügynökség adott neki jogosultságokat a munkájához. Rodcsenkov a szervezet egy 2015-ös jelentésében a doppingrendszer támogatójának és főszervezőjének nevezte, aki legutóbbi sajtóértesülések szerint az Egyesült Államokban bujkál.

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!