Célzott vérvizsgálat előre jelzi az Alzheimer-kór kialakulását

0
1370
Pinterest

A jelenleg a világon mintegy negyvenmillió beteg szenved demenciától, a kutatók előrejelzése szerint belátható időn belül számuk meg is háromszorozódhat.

Az Alzheimer-kórra újonnan kifejlesztett vérvizsgálat pontosan olyan pontossággal diagnosztizálta a betegséget, mint a sokkal drágább vagy invazív módszerek, PET CT – jelentették a tudósok kedden, a jelentős lépés a hosszú távú cél felé: a betegek, az orvosok és a demencia kutatói számára. A teszt lehetővé teszi a diagnózis egyszerűbbé, megfizethetőbbé és széles körben elérhetővé tételét.

A tudósok szerint jelentősen segíthet a felfedezés azoknak, akik veszélyeztetettek, hiszen így magát a betegség kialakulásának veszélyét lehet előre jelezni, s az orvosok időben megkezdhetik a kezelést a pácienseken.

A Georgetown Egyetem neurológusai további teszteket végeznek a módszerrel, egyben az is vizsgálják lehetséges e olyan módszert kifejleszteni amellyel még ennél is korábban kimutatható az Alzheimer kór.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .