Bréking nyúz, május 28. – Tudósítás a másik valóságból

0
731
PS

A Pesti Srácok talált helyet Korózs Lajosnak; Fritz Tamás a Magyar Időkben kifejtette, hogy itt van a valódi rendszerváltás ideje; a Lokál szerint is a “Stop Soros” egy szuverenitást védő csomag; a kormány szakértője úgy véli, hogy „a 21. század új városi gerillái, szellemi terroristái az emberijog-védő civil szervezetek”.

Pesti Srácok

Találtunk egy helyet Korózs Lajosnak, ahol megcsinálhatja a maga forradalmát!

Nem tudom, mit szed dr. Korózs Lajos, de hogy nagyon ütős szer lehet, az tuti. A szocialista politikus a minap az ATV-ben azt boncolgatta, hogy forradalmat kéne csinálni, amihez szüksége van (a háta mögé) 300 ezer emberre, plusz 50 parlamenti képviselőre, s akkor végre elfoglalhatná a Parlamentet és Kövér László házelnöki trónusát. Doktor Korózs tünetei kínos hasonlóságot mutatnak a többi ellenzéki párt politikuséival, ami arra utal, legalább a szerhasználat terén megvalósult a hőn áhított teljes ellenzéki összefogás. Ha engem kérdeznek: van egy épület, amelynek az elfoglalását mindenképpen engedélyezném neki(k)…

(…) Ha pedig mindenképpen épületfoglalásra vágyik, van egy ingatlan, amelyet szívesen fölajánlanék neki. Ott nyugodtan megcsinálhatja a maga forradalmát. Korábban egy sikeres intézmény otthona volt, míg Korózsék uralma idején meg nem szüntették. Jelenleg üresen áll. Nagy, sárga ház Budán…

Magyar Idők

Fritz Tamás: A valódi rendszerváltás ideje

(…) Végül a harmadik elem: a németek korábban bevezették a Leitkultur – azaz vezető, domináns kultúra – fogalmát, amely egy ország többségének kultúráját jelenti; a domináns kultúra igényt tart arra, hogy iránymutató, közös alap legyen az ország határain belül. Nem akar elnyomni más (szub)kultúrákat, nem a kirekesztés a célja, viszont felajánlja értékrendjét az ország „háromharmadának” (lásd Orbán Viktor kormányfői beszédét), és igényt tart arra, hogy legitimitása és széles elfogadottsága okán formálja a demokratikus Magyarország szellemi-kulturális-társadalmi karakterét.

A magyar történelemben 1867 óta gyakran fordult elő, hogy a nemzeti-konzervatív oldal vezető, domináns kultúrává vált. Éppen ezért is gondolom, hogy a dahrendorfi hatvan év a társadalmi-kulturális rendszerváltásra jócskán lerövidíthető.

Lokál

A “Stop Soros” a szuverenitást védő csomag

Az “úgynevezett jogvédő civil szervezetek” a nemzetállami szuverenitás elleni támadás új eszközei, ezért a “Stop Soros” identitás- és szuverenitásvédő csomag – jelentette ki az Alapjogokért Központ igazgatója a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában hétfőn.

Szánthó Miklós annak apropóján beszélt erről, hogy a kormány kedden kívánja benyújtani a “Stop Soros” törvénycsomagot az Országgyűlésnek.

Az elemző úgy vélekedett: “a 21. század új városi gerillái, szellemi terroristái az emberijog-védő civil szervezetek”.

Mint elmondta: a 21. századra a nemzetállamok új szuverenitás kihívásokkal szembesülnek és ezekre új típusú válaszokat kell adni.

Magyar Hírlap

Amerikából jöttem

(…) Mostanában csúcsideje volt ennek a játéknak, hiszen itt járt Wes Mitchell, Steve Bannon, Milo Yiannopoulos, és hamarosan megismerkedhetünk az Egyesült Államok új budapesti nagykövetével, David Cornsteinnel.

Cornstein eddig mindent megtett, hogy nehezebbé tegye a játékot: a republikánus jelölt az üzleti életből jött, szenátusi meghallgatásán mégis mondott olyan dolgokat, amik aggasztóak lehetnek az Orbán-kormány számára. Az pedig, hogy felmondta a leckét a demokratáknak, vagy egy részét komolyan gondolja, csak akkor derül ki, amikor elkezd dolgozni Budapesten.

A játék felcserélt szerepekkel is zajlik: amerikai politikai vezetők időnként megpróbálják kitalálni, mi zajlik Magyarországon, és hozzászólni. Legutóbb épp Cornstein szenátusi elfogadása kapcsán Benjamin Cardin demokrata szenátor érezte úgy, hogy ki kell fejeznie aggodalmát a magyar demokráciáért.

Cardin egyébként még a tájékozottabbak közé számít hazánkat illetően, de sajnos elköveti azt a hibát, amit nagyon sok külföldi politikus: csak a vele egy politikai platformon lévőket kérdezi meg. Így lehetséges a párhuzamos valóságok létezése: Steve Bannon és Milo Yiannopoulos Magyarországán minden tökéletes, Ben Cardinén viszont már a demokrácia utolsó bástyái is leomlóban vannak.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .