Bréking nyúz, 2018. január 4. – Tudósítás a másik valóságból

0
770

Nyugati balliberális véleménymondók. Migránssimogató ügyvédek. Reményteljes közhangulat. Nem-molesztáló migránsok. Tolvai Reni takaros-takart mellei.

Magyar Idők: Autoriter brüsszeli kormányzás

A nyugati balliberális véleménymondók általában azzal támadják az Orbán-kormányt, hogy autokráciába hajló, illiberális demokráciát hozott létre. Ezt elsősorban azzal indokolják, hogy nem működik a fékek és ellensúlyok rendszere, a hatalmat nem korlátozzák erős intézmények, nincs ellenzéki sajtó és média, vagyis ezáltal a többség diktatúrája érvényesül.(Fricz Tamás politológus).

888. Külföldön keresnek szavazókat a Liberálisok

Kampányt indít a Magyar Liberális Párt a magyarországi állandó lakcímmel rendelkező, de külföldön élő magyar állampolgárok választási mozgósítására.

A Liberálisok a „Szavazz haza!” néven induló a kampányukkal a Magyarországon élők figyelmét is fel akarják hívni arra, hogy győzzék meg külföldön dolgozó rokonaikat, barátaikat a szavazás fontosságáról, mivel Magyarország szerintük csak egy kormányváltással indulhat el a liberális nyugat-európai országok felé.

Lokál: Migránsvédő ügyvédeket toboroz a Helsinki Bizottság

A Helsinki Bizottság honlapján is elérhető tájékoztató szerint a Soros-féle Helsinki Bizottság január 3-ig várta olyan jogászok jelentkezését, akik közreműködnének a menekültügyi eljárásokban. A kritériumok között – amellett, hogy a jelentkező azonosulni tudjon a szervezet célkitűzéseivel – az is szerepel, hogy a jelentkező ügyvéd legyen elkötelezett az emberi jogok mellett. De ahogy a lap fogalmaz, „a munkatársakat a biztonság kedvéért azért még kiképzik”.

Magyar Hírlap: A remények éve

Most, a 2018-as esztendő küszöbén hasonlóan reményteljes a közhangulat Magyarországon, mint százötvenhét éve, s most is országgyűlési választás előtt állunk, amelynek tétje nem kisebb, mint 1861-ben volt. Akkor az 1848–49-es alkotmányos szabadságot és önállóságot kellett (volna) helyreállítani; most pedig megerősíteni, elmélyíteni mindazt, amit Magyarország – sok munkával és áldozattal – az elmúlt hét-nyolc év alatt elért, és megvédeni hazánk, nemzetünk jövőjét, mert ismét van jövőnk. S ezzel együtt az is alapvető érdekünk és feladatunk, hogy – növekvő számú szövetségeseinkkel összefogva – megpróbáljuk jó irányba, nyugodtabb vizekre navigálni az Európai Unió rosszul kormányzott, tehetetlenül sodródó, zátonyok, viharok és barbár kalózok által fenyegetett, már több helyen léket kapott hajóját.

Origo: Nem minden migráns molesztál

Az észak-afrikai államokból származók felülreprezentáltak, a polgárháború sújtotta Szíriából, Irakból és Afganisztánból származók pedig alureprezentáltak az erőszakos bűncselekmények feltételezett elkövetői között.

A jelenséget az a feltételezés generálhatja, hogy előbbiek tisztában vannak vele, hogy nem jutnak menedékjoghoz, az emiatti frusztrációjukra pedig gyakorta a bűnözés a válasz. A háborús övezetekből érkezők viszont nagyobb eséllyel pályáznak a németországi tartózkodási jogra, ezért jellemzően igyekeznek kerülni mindent, ami rontja az esélyeiket.

A Ripost beszámolója Tolvai Reni melleinek állapotáról

Tolvai Reni az új évben sem hanyagolja el testmozgást! Bár rendszeresen jár edzőterembe, másfajta segítséget is talált arra, hogy tökéletesítse alakját.

Most is edzés közben lőtt magáról egy igencsak vad szelfit. Követői legnagyobb örömére formás mellét is alaposan szemügyre lehet venni, hiszen csupán egy aprócska sportmelltartó takarja keblét.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .