Bréking nyúz, 2018. 08. 19. – Tudósítás a másik valóságból

0
1975

Nem túl erős az alternatív valóság mai felhozatala, érezhető, hogy még mindig nyár van, háromnapos ünneppel súlyosbítva. Migránsokról legföljebb kitalálni lehet híreket, de ahhoz fantázia kéne, így hőseink kénytelenek Kálmán Olgára és Újhelyi Istvánra fanyalodni. Meg persze Soros György is játszik, ő kihagyhatatlan a csapatból, Isten tartsa meg még jó sokáig közöttünk, egészségben.

 

Kálmán Olgán lovagol az Origo

„Kálmán Olga mellőzöttségét, úgy tűnik, minden alapot nélkülöző nagyzolásban vezeti le. A Hír TV-től kirúgott, a jobboldali kormány elleni elkötelezettségéről és végtelen elfogultságáról híres műsorvezető legutóbbi Facebook-videójában „több százezres” követői számról beszélt a hivatalos oldalát illetően, azonban a valóság ennek csak a töredéke – 21 ezer. Kálmán tehát igyekszik magát jóval népszerűbbnek beállítani, mint amennyire valójában az. De kár a gőzért, mivel eddig egyetlen ellenzéki csatorna sem kívánta alkalmazni a kirúgott műsorvezetőt, sőt Németh S. Szilárd, az ATV vezérigazgatója egy interjúban néhány napja kijelentette, hogy nem akarja visszavenni az ATV-t korábban Simicska Hír TV-jéért otthagyó riportert. (Origo: Kálmán Olga már a számokkal is gondban van).

Pár­tot ala­pít Soros György Ma­gyar­or­szá­gon

A Ripost cikkének, hogy rögtön az első mondatból kiderüljön, hogy Soros György nem alapít pártot Magyarországon. Hanem, idázzük a Ripostot: „Pár­tot ala­pít a Soros-féle Mig­ra­tion Aid nevű szer­ve­zet, hogy ne kell­jen adóz­nia a spe­ku­láns tá­mo­ga­tá­sai után.”

De ez nem egy új hír, maga a Migration Aid közölte ezt korábban. „A Facebook-bejegyzésében úgy fogalmazott a Migration Aid, hogy ezzel új dimenzióba lép a hatalommal vívott harcuk. Stílszerűen Éjjeli Őrség lesz a nevük, mint anépszerű orosz vámpír-trilógiának.

Vagyis, most már az oroszok is be lettek keverbe a képbe, és ezúttal persze a rossz oldalon állnak. Nem mindig rosszak ők, amikor Paks 2-t építenek a mi pénzünkön, akkor jók, de ha egy orosz filmből kölcsönöznek nevet a Ripostnak nem tetsző valakik, akkor vámpírok. És rosszak.

„A Facebook-bejegyzésében úgy fogalmazott a Migration Aid, hogy ezzel új dimenzióba lép a hatalommal vívott harcuk. Stílszerűen Éjjeli Őrség lesz a nevük, mint a népszerű orosz vámpír-trilógiának.” (Ripost: Pár­tot ala­pít Soros György Ma­gyar­or­szá­gon) 

Újhelyi, a főbohóc, avagy a 888 megvédi a Magyar Időket

„A szocialisták brüsszeli politikusa szerint Szent István is Soros-ügynök a kormánypártok logikája alapján. Hogy mindez miért is kívánkozott ki Ujhelyiből augusztus 20-a előtt, annak megfejtését rábízzuk az olvasókra. Az MSZP Európai Parlamenti képviselője – aki egyben a világ cirkuszművészetének nagykövete is – úgy gondolta, hogy a nemzeti ünnepünk alkalmából érdemes lenne kedélyes, „olcsó tréfát” űzni Szent István nevével egy kis kormánykritika kedvéért, de a ballib „humor” helyett (vagyis inkább mellett) végül a sivalkodást és a blődséget választotta:

„Először úgy gondoltam, hogy augusztus 20-a előestéjén kedélyes viccet csinálok abból: vajon a Magyar Idők mikor üzeni meg egy kultúrharcos cikkben a Szent István királyunk emlékét őrzőknek, hogy vége a dalnak, mert egy virtigli Soros-ügynök támogatóinak nincs bocsánat a Nemzeti Együttműködés Rendszerében. Végül elvetettem a kedélyeskedést: nem csak azért, mert történelmi nagyjaink emlékével nem illik olcsó tréfát űzni, de az orbáni abszurd is bármennyire komikus, mégiscsak véresen komoly és mindannyiunk bőrére megy.” (888: Ujhelyi István ismét bizonyította, miért ő az MSZP főbohóca.)

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .