Bánja a polgármester a Quimby kitüntetését

0
878
Fotó: Facebook

Nem tartja méltónak a Dunaújvárosért Díjra a Quimby együttest a város polgármestere, az elismerést mégsem vonja vissza, mert azt nem illik – erről Cserna Gábor beszélt november közepén, a közgyűlésen. A hangfelvétel most az ATV birtokába jutott.

 

„Másfél millió káposztafej, hibbant elméjű hatalmasok, Mocsár e táj, és a varangykirály ünnepli, amit alkothatott…” A Varangykirály című versét idén márciusban, a HírTV Alinda című műsorában  szavalta el a zenekar frontembere. Kiss Tibor akkor hangsúlyozta: nem politizálnak, de ír olyan szövegeket, amelyek aktuálisak.

A Quimby zenéjére a Párbeszéd képviselője is rendszeresen bulizott a városban, Szabó Zsolt úgy látja: a zenekar egy életérzést képvisel, a polgármester pedig ebbe az életérzésbe szállt bele, páros lábbal.

Kiss Tibor az Amnesty International civilek melletti kampányba is beszállt. A Jobbik egykori Dunaújvárosi képviselője szerint a polgármester kinyilatkoztatása a szólásszabadságról és a demokráciáról szól.

A zenekar menedzsere az ATV Híradójának megkeresésére azt mondta: egyelőre nem kívánják kommentálni az elhangzottakat.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .