Kezdőlap Címkék Kiss Tibor

Címke: Kiss Tibor

Bánja a polgármester a Quimby kitüntetését

0

Nem tartja méltónak a Dunaújvárosért Díjra a Quimby együttest a város polgármestere, az elismerést mégsem vonja vissza, mert azt nem illik – erről Cserna Gábor beszélt november közepén, a közgyűlésen. A hangfelvétel most az ATV birtokába jutott.

 

„Másfél millió káposztafej, hibbant elméjű hatalmasok, Mocsár e táj, és a varangykirály ünnepli, amit alkothatott…” A Varangykirály című versét idén márciusban, a HírTV Alinda című műsorában  szavalta el a zenekar frontembere. Kiss Tibor akkor hangsúlyozta: nem politizálnak, de ír olyan szövegeket, amelyek aktuálisak.

A Quimby zenéjére a Párbeszéd képviselője is rendszeresen bulizott a városban, Szabó Zsolt úgy látja: a zenekar egy életérzést képvisel, a polgármester pedig ebbe az életérzésbe szállt bele, páros lábbal.

Kiss Tibor az Amnesty International civilek melletti kampányba is beszállt. A Jobbik egykori Dunaújvárosi képviselője szerint a polgármester kinyilatkoztatása a szólásszabadságról és a demokráciáról szól.

A zenekar menedzsere az ATV Híradójának megkeresésére azt mondta: egyelőre nem kívánják kommentálni az elhangzottakat.

Bitang nagy élvezettel muzsikálnak

Az idén tízéves Budapest Bár koncertje mindig élmény. Most éppen a Városmajori Parkszínpadon volt az számomra, izzasztóan meleg nyár végi estén. De egy másik hidegen zimankós, nyirkos nyárvégén, például a tihanyi Bujtor István Szabadtéri Színpadon is örültem nekik.

Tényleg fergeteges, amit csinálnak. Meg némiképp pikáns és kicsit pikírt is és fölöttébb játékos. Úgy nosztalgiázó, hogy közben korszerű. Régi kuplék, táncdalok, filmslágerek szólalnak meg izgalmasan újrahangszerelve, számtalan stílusban. Hát beskatulyázni aztán ők igazán nem hagyják magukat. Cigányzene keveredik rockkal, akár klezmerrel is, könnyed kis dalocska, fajsúlyosabb tartalmúval. Az érzelgős nótácskát netán ironikusan adják elő, a bugyutát esetleg gunyorosan. Közismertet vegyítenek felfedezésszámba menővel.

A ritmus általában pergő, de, ha úgy adódik, tudnak lelassulni is.

Farkas Róbert, a zenekar vezetője, hegedűs, gitáros, Farkas Mihály cimbalmos, Ötvös Károly harmonikás és zongorista, Farkas Richárd bőgős, Kisvári Ferenc dobos, mestereik a hangszereiknek. Nem csupán hallgatni jó a játékukat, nézni is jó őket, ahogy teljesen beleélik magukat abba, amit csinálnak, már-már révületbe kerülve, bitang nagy élvezettel muzsikálnak.

Persze remek énekesek is társulnak hozzájuk, akik ugyancsak figyelemre méltó fazonok. Érdekes például, ahogy Kiss Tibor, a Quimby frontembere, zeneszerzője kezdetben szinte egy kis semmiséget, ártatlan dalocskát énekel, majd ráadás zárószámként, teljesen kemény, rockos vértezetben mutatkozik.

Színészi szempontból tán

Németh Juci a legfelvértezettebb, ha kell dögösen erotikus, ellenállhatatlan nő, máskor huncutul rafinált kislány.

Behumi Dóri égő piros, testre simuló ruhás díva, aki még egy briliáns fuvola futammal is jeleskedik. Ruttkai Bori „civilben” a Specko Jedno zenekar vezetője, mielőtt dalra fakadna, kedvesen epés megjegyzéseivel is sikert arat. Keleti András, amúgy a Colorstar énekese, zeneszerzője, a „no de, hogy le tetszett fogyni, hiszen össze tetszik rogyni” refrénű örökbecsű előadása közben hatásosan élcelődve nevezi meg Ötvös Károlyt, aki több mint tíz kilót és Farkas Róbertet, aki több mint huszonöt kilót dobott le. Másokról tapintatosan hallgat. Szűcs Krisztián a Heaven Streeat Seven frontembere, szövegírója, dalszerzője, Kern Andrással kel versenyre, amikor ő is arról fakad dalra, hogy a Lövölde téren mindig hideg van.

A Budapest Bár koncertjein viszont mindig felforrósodik a levegő, izzóvá válik a hangulat.

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK