Az ukrán hadsereg déli sikerekről beszél

0
683
twitter.com

Az ukrán hadsereg többször is beszámolt a front déli részén elért sikerekről. Amint azt a „Tauria” front déli szektorának parancsnoka, Alekszandr Tarnavszkij dandártábornok bejelentette, az ukrán csapatok előrehaladást értek el Zaporizzsja térségében. 

Vannak „részsikerek” Kopani és Nowoprokopivka falvaktól északra. Az orosz veszteségek itt jelentősen megnőttek. Ennek megfelelően az ellenség 24 órán belül 338 vadászgépet és több tucat harctechnikai egységet veszített – állítja Tarnavszkij dandártábornok.

A zaporizzsiai fronton az ukrán csapatok hetek óta próbálják legyőzni az aknamezőkből, páncéltörő korlátokból, bunkerekből és lövészárkokból álló, erősen megerősített, háromszintű orosz védelmi vonalakat. Míg Ukrajna Oroszország első védelmi vonalának részleges megsértéséről beszél, az orosz fél ezt tagadja. A két oldal katonai információit nem lehet függetlenül ellenőrizni.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .