Az országgyűlés elé kerülhet a Sargentini-jelentés

0
1054
Forrás: Magyar Liberális Párt

Bősz Anett, a Magyar Liberális Párt országgyűlési képviselője benyújtja a Sargentini-jelentést az Országgyűlésnek. A Liberálisok politikusa azt szeretné, hogy kiderüljön, ki támogatja a parlamentben az európai értékeket, a jogállam és demokrácia helyreállítását, és ki az, aki nem.

Szerinte a magyar országgyűlési képviselőknek lehetőséget kell adni arra, hogy kiálljanak a magyar emberek szabadsága mellett.

A Sargentini-jelentésnek ugyanis az célja, hogy megvédje a magyar emberek szabadságát,

és az Orbán-kormány is tiszteletben tartsa az alapvető jogokat.

A Liberálisok szerint a jelentés Magyarország európai jövőjéről szól, és ilyen esetben egy demokratikus politikus sem hezitálhat és maradhat távol, ha szavasára kerül a sor. Világos állásfoglalásra van szükség annak érdekében, hogy kiderüljön, ki támogatja hazánk uniós tagságát és az európai értékeket.

A Fidesz illiberális politikája ugyanis hazánk uniós szavazati jogának felfüggesztésével és végső soron akár Magyarország kizárásához is vezethet az Európai Unióból.

Orbán Viktor történelmi bűnt követ el, amikor hatalmának megerősítése érdekében Magyarország uniós tagságával hazárdírozik és játszadozik.

A Liberálisok emlékeztetnek rá, hogy a magyarok túlnyomó többsége uniós állampolgár akar lenni, és nem támogatja, hogy a Fidesz hataloméhes vezetője miatt veszélybe kerüljön EU-tagságunk.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .